DZS op zoek naar nieuwe (vrouwen)zaalvoetbalteams

15 mei 2017 door Hennie van der Zouw
DZS op zoek naar nieuwe (vrouwen)zaalvoetbalteams

DORDRECHT - De Dordtse Zaalvoetbal Stichting (DZS) is op zoek naar enthousiaste sporters die zich als team willen inschrijven voor de zaalvoetbalcompetitie van 2017-2018. Naast herenteams is de stichting ook op zoek naar damesteams. DZS wil namelijk bij voldoende aanmeldingen voor het eerst in haar geschiedenis ook starten met een damescompetitie.

Sinds 1995 biedt DZS een zaalvoetbalcompetitie aan in Dordrecht. Verdeeld over zes klassen spelen 72 teams op de maandag- en woensdagavonden hun wedstrijden. Deze wedstrijden vinden plaats in drie zalen (Reeweghal, Deltahal en Deetoshal). Per avond wordt er per zaal een vijftal wedstrijden afgewerkt die onder leiding staan van ‘eigen’ DZS scheidsrechters.

Diversiteit
DZS heeft als doelstelling om het zaalvoetbal in de Dordtse regio in de breedste zin van het woord te bevorderen. Voorzitter Koos Dolderman: “Doordat we verdeeld over zes klassen spelen zijn alle speel niveaus bij DZS meer dan welkom.” Aan het einde van het seizoen speelt promotie en degradatie een belangrijke rol: “op deze manier heeft ieder team iedere week weer voldoende uitdaging.” Naast de verschillende niveaus wil DZS met ingang van seizoen 2017-2018 ook beginnen met een klasse voor dames. “Wij willen kijken of er ook voldoende animo is om de diversiteit in onze stichting nog groter te maken”, aldus de voorzitter. Op dit moment heeft één damesteam zich aangemeld.

Overige activiteiten
Naast de reguliere competitie vinden er gedurende het gehele seizoen ook verschillende toernooien plaats. Zo heeft er het afgelopen seizoen een beker- en een oliebollentoernooi plaatsgevonden. Elk seizoen wordt in mei afgesloten met een feestavond waarbij verschillende prijzen worden uitgereikt.

Meer informatie
Indien teams interesse hebben om vanaf eind augustus deel te nemen aan de competitie dan kunnen ze zich inschrijven via de website www.dzsonline.nl. Op de website is meer informatie te vinden over de competitie alsmede het inschrijfproces. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de voorzitter via info@dzsonline.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.