Tal van activiteiten tijdens sponsoractiedag voor Free a Girl

15 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Tal van activiteiten tijdens sponsoractiedag voor Free a Girl

DORDRECHT - Zondag 21 mei is het zover! De grote sponsoractie dag van Free a Girl - editie Drechtsteden wordt georganiseerd in Café Restaurant Merz aan de Korte Kalkhaven 3 Dordrecht. Het doel van de dag is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de noodhulporganisatie Free a Girl. Deze organisatie investeert in de bevrijding van jonge meisjes uit de prostitutie, investeert in hun toekomst en investeert in de veroordeling van de daders.

Er wordt op allerlei manier geld ingezameld. Zo treden onder andere de bands Fervid en Sassenachs, singer-songwriters Thomas Florusse, Celeste Liberty en Zsuzsanna Kasius en dansgroepen Deosil Scylla en Bounce on Point op. Daarnaast kun je meedoen aan workshops yoga, pilates en communicatie of kun je babykleertjes leren naaien. Ook wordt een modeshow en een kunstveiling gehouden, wordt kleding verkocht, kun je een voetmassage krijgen en zijn er diverse activiteiten voor kinderen.

De volledige opbrengst van al deze activiteiten komt ten goede aan het goede doel Free a Girl. Organisator Elvira van Bochove is blij met deze activiteiten: "Ik vind het mooi om te zien dat zoveel inwoners van de Drechtsteden zich belangeloos in willen zetten voor Free a Girl. Er is echt voor iedereen wat leuks te doen tijdens de actiedag. En naast de activiteiten op de dag zelf, is er al zoveel meer gedaan. Zo zijn er diverse lezingen gegeven en workshops georganiseerd waarvan de opbrengst ook naar de sponsoractie gaat. Ik ben ontzettend trots en kijk uit naar 21 mei." De actiedag start om 9:00 uur met de 12 uur durende opsluiting van Zwijndrechts raadslid Sabine Schipper in een hokje van 1 m bij 2 m. Ze zegt hierover: "Ik laat me in het hokje opsluiten om aandacht te genereren voor meisjes in de gedwongen prostitutie die vaak jaren doorbrengen in dit soort hokjes. Ik kan me niet indenken hoe het is om onder zulke omstandigheden te moeten leven. Wat ik me door de opsluiting in het hokje wel besef, is dat het leven die dag doorgaat. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd om me heen, maar ik maak er geen deel van uit. Net zoals deze meisjes geen deel uit kunnen maken van het leven om hen heen".

De actiedag wordt rond 21:00 uur afgesloten met de bevrijding van Sabine Schipper (foto hieronder) uit het hokje en de bekendmaking van de tussenstand van de sponsoractie. Na de grote actiedag worden er nog diverse kleinere activiteiten ondernomen om sponsorgeld in te zamelen. Meer weten over de actiedag net het programma of sponsoring? Kijk op www.freeagirl.nl/editie-drechtsteden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.