Platform dak- en thuislozen staat stil bij tien jaar samen optrekken in Dordrecht

16 mei 2017
Platform dak- en thuislozen staat stil bij tien jaar samen optrekken in Dordrecht

DORDRECHT - Het Platform Dak- en Thuislozen Dordrecht - dat mensen bijeen wil brengen  die zich inzetten voor mensen in een kwetsbare positie - bestaat tien jaar. Daarom wordt op donderdag 18 mei een klein symposium gehouden in de Wilhelminakerk, waar het platform in 2007 opgericht is. De predikant van de kerk, Michiel de Zeeuw, vond het vanzelfsprekend dat in deze binnenstadskerk een inhoudelijke bijeenkomst zou komen om stil te staan bij het tweede lustrum.

In een verhaal van Eline Lohman in de Stem van Dordt van 17 mei wordt gemeld dat het platform tien jaar niet vieren, maar juist de balans wil opmaken van de positie van kwetsbare mensen in onze samenleving, met een gastspreker en bijdragen over het welzijn van dak- en thuislozen in Dordrecht, Ook staat de zin in samenwerking en een portret van iemand die dakloos werd centraal.

In die tien jaar heeft het platform aardig wat bereikt, zo meldt de weekkrant:: Elkaar sneller informeren, dat we van elkaar beter weten waarmee we bezig zijn.   Ook worden problemen bespreken uit de praktijk en ook de regels die soms zo hopeloos ingewikkeld zijn komen in vergaderen aan bod.

De bijeenkomst van het onafhankelijke Platform - die om vijf uur in de Wilhelminakerk begint - is voorbereid door een commissie van drie mensen, waaruit gelijk de brede opzet blijkt. Sander Schreur van de sociale dienst, ds. Michiel de Zeeuw van de Wilhelminakerk en huisarts Kees Rovers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.