Werkgevers Drechtsteden: 'realiseer zo snel mogelijk 1 overheidsloket voor ondernemers'

27 september 2013
Werkgevers Drechtsteden: 'realiseer zo snel mogelijk 1 overheidsloket voor ondernemers'

DORDRECHT - Dienstverlening aan werkgevers staat hoog in het vaandel van de Werkgevers Drechtsteden (WD). Een economische vitale regio zoals de Drechtsteden zal erg  geholpen zijn bij een klantgerichte dienstverlening richting bedrijfsleven.

Zo wordt het makkelijk voor bedrijven om zaken te doen met gemeenten.  Neem bijvoorbeeld de complexe wereld van vergunningen. Ondernemers zijn enorm gebaat bij één aanspreekpunt om hen door het woud van regelgeving heen te leiden.

De vereniging is dan ook erg enthousiast over het voorstel dat de 6 Drechtstedengemeenten nu uitwerken om 1 loket te gaan vormen voor dienstverlening aan werkgevers.  Een dergelijk loket is al een lang gekoesterde wens van de werkgeversvereniging. Ook in het onlangs uitgebrachte  negen speerpuntenboekje is het pleidooi voor de één loketfunctie opgenomen.

Zeker in economisch slechte tijden is het des te meer van belang dat als bedrijven zich willen vestigen of uitbreiden, de overheid dit mede stimuleert  en actief faciliteert, aldus de WD.  Het gaat er nu dan toch van komen. Het Drechtstedenbestuur werkt hard aan de vorming van een ondernemersloket, van waaruit de bedrijvencontacten in alle 6 gemeenten volgens een gelijke en transparante procedure worden georganiseerd. De 6 gemeenten lijken nu ook bereid te zijn hiertoe middelen vrij te maken, en bestaande capaciteit te bundelen in een regionale unit. Van deze unit zal ook een extra impuls gegeven worden in de economische acquisitie en promotie.

Een besluit daartoe ligt nu komende week voor op de bestuurlijk tafels van de Drechtsteden. De werkgeversvereniging ondersteunt de inhoud van het voorstel en roept de gemeenten op vaart te maken en de nieuwe werkwijze al per 1 januari 2014 in te voeren. We hebben geen tijd te verliezen' aldus Teun Muller, Voorzitter van de WD. De economische situatie vraagt om snel en eensgezind handelen vanuit de overheid'.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.