Hoe realiseer je het klimaatakkoord in de Drechtsteden

18 maart 2016
Hoe realiseer je het klimaatakkoord in de Drechtsteden

DORDRECHT -  Hoe realiseer je het klimaatakkoord in de Drechtsteden?

Bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden organiseerde op donderdag 17 maart bij Duurzaamheidscentrum Weizigt een bijeenkomst rondom het thema CO2-reductie. De hoofdspreker van de middag was Anneke van Veen, deelnemer aan de klimaattop in Parijs en actief in de strijd voor een beter klimaat.

"Mensen zijn momenteel bewust onbekwaam. We moeten op een nieuwe manier gaan denken en het geweten moet aangesproken worden", aldus Anneke van Veen. "We moeten zelf, met minstens 25.000 mensen uit de Drechtsteden aan de slag, willen we een substantiële reductie van CO2–emissie bereiken. Dit kan slagen door  de hele productketen te verduurzamen, het creëren van nieuwe, onverwachte samenwerkingen én een breder draagvlak van MVO binnen bedrijven. Zo kunnen we een nieuwe denkwijze en dus gewoonte realiseren. Het begint allemaal met bewustwording." Eén van de afspraken gemaakt in het klimaatakkoord is het reduceren van CO2-emissie met 80 tot 95 procent in 2050, waarvan 20 procent behaald moet zijn in 2020.    

Convenant Werkgevers Drechtsteden
Voorafgaand aan de interactieve lezing van Anneke van Veen, werd het convenant tussen Werkgevers Drechtsteden en het bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden getekend. Met dit convenant wordt ingezet op kennisdeling tussen de twee netwerken én het stimuleren om aan elkaars bijeenkomsten deel te nemen. Door deze brug te slaan kan maatschappelijk verantwoord ondernemen in de Drechtsteden breder onder de aandacht gebracht worden bij ondernemers. Wethouder Rik van der Linden tekende namens MVO Drechtsteden en Teun Muller namens Werkgevers Drechtsteden.


Over MVO Drechtsteden
MVO Drechtsteden nodigt voor elke bijeenkomst een inspirerende spreker uit die bedrijven voorziet van interessante en praktische informatie over duurzaamheid. Ook krijg bedrijven ondersteuning bij het op de juiste manier implementeren van MVO binnen de eigen organisatie. MVO Drechtsteden biedt inspiratie, verdieping en een regionaal duurzaamheidsnetwerk.
Op www.weizigt.nl/bedrijven staat hoe bedrijven deel kunnen nemen aan het netwerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.