Nieuw boek van Daan Esseboom: De Groenlantsvaerders; Dordtse walvisvaart 1679-1804

16 mei 2017
Nieuw boek van Daan Esseboom: De Groenlantsvaerders; Dordtse walvisvaart 1679-1804

DORDRECHT - Vanaf 19 mei ligt het nieuwe boekje De Groenlantsvaerders; Dordtse walvisvaart 1679-1804 in de winkel. Het hoort bij de serie verhalen van Dordrecht. Wie wist dat er tegen het einde van de 17e eeuw Dordrecht 13 walvisvaartrederijen telde die in totaal 16 schepen uitstuurden! De walvisvaart van toen is niet te vergelijken met deze tijd, waarin de dieren welhaast uitgeroeid zijn.

De 17e en 18e eeuw vormde het hoogtepunt van de Dordtse walvisvaart. Het boekje is, zoals gebruikelijk in deze serie, rijk geïllustreerd. De schrijver Daan Esseboom – ja, inderdaad, de kleinzoon van... – heeft de geschiedenis van de Dordtse walvisvaarders uitgeplozen en er samen met de redactie van de Verhalen een leuk boekje van gemaakt heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.