Schapen wandelen zaterdagmiddag symbolische route door binnenstad voor sms-actie behoud schilderijen

17 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Schapen wandelen zaterdagmiddag symbolische route door binnenstad voor sms-actie behoud schilderijen

DORDRECHT - Op zaterdag 20 mei loopt een kudde schapen met hun herder van de Voorstraat 125 naar het Dordrechts Museum. Het is de start van een publieksactie voor de campagne “Houd de herder bij de Schapenkoppen” waarmee de ANBI Stichting Thuis in Dordt sinds februari geld inzamelt ter behoud van de zeven monumentale kamerschilderingen Il Pastor Fido (de trouwe herder) van Aert Schouman.

Vanaf 20 mei kan je “HERDER” sms-en naar 4333 waarmee je € 3,- doneert voor het behoud van de zeldzame doeken die oorspronkelijk zijn gemaakt voor de Voorstraat 125.

De speciaal opgerichte stichting “Thuis in Dordt” heeft het doel de zeven wandschilderingen halverwege september aan het jarige Dordtse Museum te schenken namens alle Drechtstadbewoners.

De teller voor het cadeau staat inmiddels op bijna € 160.000,-. Dat betekent dat al meer dan de helft van de in totaal drie ton kostende wandschilderingen binnen is, mede dankzij een bijdrage van het Mondriaanfonds. Volgens de adviescommissie van dit belangrijke fonds kan deze behangselkamer door de bijzondere kleurstelling tot het mooiste van Schouman en het beste van de decoratieve Hollandse schilderkunst uit de 18e eeuw worden gerekend.

Vanaf de Voorstraat 125 wandelen wij naar het Scheffersplein, waar om ca. 14.00 uur bij Ary Scheffer de schapen even rust krijgen en het publiek gevraagd wordt ook te helpen door een donatie te doen. We lopen vervolgens via de Voorstraat en de Nieuwstraat richting de Museumstraat waar de kudde op het gras in de tuin van het Dordrechts Museum neer zal strijken. Hier spreekt de voorzitter van de Stichting nog kort pers en publiek toe. De sms actie loopt tot en met september 2017.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.