22e antiquarische boekenmarkt in binnenstad Dordrecht

17 mei 2017
22e antiquarische boekenmarkt in binnenstad Dordrecht

DORDRECHT - De Dordtse Boekenmarkt vindt dit jaar plaats op zondag 2 juli in de historische binnenstad van Dordrecht. Het thema is ‘design’. Van 10:00 tot 17:30 uur zijn in bijna 500 kramen antiquarische en tweedehands boeken te koop. Bijzondere uitgaven, eerste drukken of gewoon een mooi of spannend boek voor mee op vakantie: het is er allemaal.

Boeken, boeken, boeken
De Dordtse boekenmarkt is de op één na grootste van ons land. De kramen staan op de Voorstraat, Steegoversloot, Museumstraat, Nieuwstraat, Statenplein, Sarisgang, Bagijnhof, Visstraat, Visbrug en Groenmarkt. Een gratis boekenmarktgids geeft alle informatie over deelnemers en activiteiten, inclusief een plattegrondje met kraamnummers en een specialiteitenoverzicht. Het is verkrijgbaar bij VVV | intree Dordrecht, Spuiboulevard 99, de Bibliotheek en bij de Dordtse Boekhandels. Op 2 juli wordt het ook op de boekenmarkt uitgedeeld.

Debutantenprijs
De ANV Debutantenprijs is een literaire prijs voor debuterende auteurs van een oorspronkelijk Nederlandstalige roman of verhalenbundel en begon ooit, ook 22 jaar geleden in Dordrecht. Voor het eerst in die 22 jaar valt nu de bekendmaking van de ANV Debutantenprijs samen met de Dordtse Boekenmarkt. Vanaf 4 uur in Museumrestaurant Art & Dining. Ook kunt u tijdens de boekenmarkt de debutantenkoets tegenkomen met hierin de drie genomineerden. Op de koets prijken de boekomslagen. De koets wordt muzikaal begeleid door Canti Vaganti.
Stem op wat volgens u de mooiste omslag is en maak kans op de biografie van Sybold van Ravesteyn door de Dordtse architect en schrijver Kees Rouw.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen zich tijdens de Boekenmarkt uren vermaken op de Groenmarkt, waar een speciale kindermarkt is ingericht met kraampjes vol boeken en speelgoed. Voor de bibliotheek vind je een openluchtwerkplaats. Hier kunnen kinderen zelf actief aan de slag als designer. Ook kunnen ze net zoals vorig jaar weer hun kunsten vertonen op echte schildersezels.

Muziekoptredens
Tussen 13:00 en 16:00 zijn er op diverse locaties muziekoptredens. Luister in de museumtuin naar ensemble VIJF! Een ensemble met een bijzondere samenstelling van fluit, viool, hobo, fagot en harp. Op het Statenplein kun je genieten van het Mozaïek Kwartet. Een klarinet, contrabas, trombone en een hoorn vormen een zeer ongebruikelijke combinatie van instrumenten. Het podium voor de bibliotheek op de Groenmarkt is uitermate geschikt voor een wereldberoemde dirigent Dombidoo die ook nog kan zingen. En natuurlijk Canti Vaganti als vrolijk huppelende begeleiders van de debutantenkoets.

Informatie
De Dordtse Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in juli en is een initiatief van Stichting Kunstrondje Plus. De markt en activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie: www.dordtseboekenmarkt.nl of bij VVV | intree Dordrecht, Spuiboulevard 99, telefoon 0900-463 68 888, www.vvvdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.