'Do Ontmoet' uitermate geschikt voor dagjesmensen én de doorgewinterde Dordtenaren

17 mei 2017 door Hennie van der Zouw
'Do Ontmoet' uitermate geschikt voor dagjesmensen én de doorgewinterde Dordtenaren

DORDRECHT - Do ontmoet is een nieuw initiatief waarmee je de stad Dordrecht nóg beter kunt beleven. Je gaat op een zintuigen prikkelende tour door onze stad waar we je verrassen met de bijzondere verhalen, geuren en smaken die Dordrecht rijk is.

Maak kennis met unieke ondernemers, vooruitstrevende stadsmakers of markante Dordtenaren en beleef de stad als nooit tevoren. Uitermate geschikt voor dagjesmensen én de doorgewinterde Dordtenaren.

Ontmoet unieke Ondernemers op 24 juni en 28 oktober – Check-in door Do van Dijk

Je loopt vaak zomaar voorbij of achteloos naar binnen, maar achter elke etalageruit werkt een ondernemer aan een passie. De verhalen die ik tijdens mijn eigen ontmoetingen tegenkom, deel ik graag met je op Do in Dordt. Veel leuker is natuurlijk om ze zelf te ontdekken. Tijdens deze tour krijg je een kijkje in de ‘keuken’ van bevlogen ondernemers. Laat je aansteken door hen enthousiasme en passie. Wat drijft hen? Waar staan ze ’s ochtends voor op? Waarom hebben ze ooit de stap gewaagd? Tijdens het luisteren mag je natuurlijk meekijken en lekker rondsnuffelen. Als je aan het einde van de dag weer huiswaarts gaat, zul je nooit meer hetzelfde door de stad lopen.

Ontmoet markante Dordtenaren op 29 juli (fietstour Biesbosch) en 30 september – Check-in door B-Around/ Gaby van der Zee

Welke verhalen en bijzondere personen leven er achter de voordeuren van Hollands oudste stad? Stap over een drempel en neem een kijkje in de wereld van een ander. Ontmoet mensen die je normaal niet snel tegenkomt: thuis bij een markante Dordtenaar, kunstenaars in hun atelier of ga op de koffie bij een spiritueel begaafd persoon of iemand met een heel andere achtergrond. Van historische binnenstad tot de wonderschone Biesbosch. Misschien ben je aangenaam verrast, verbaasd of geschokt. Grijp je kans, vraag wat je wilt en krijg frisse ideeën! Die ontmoeting, herkenning, verwondering of verbazing, daar gaat het om bij B-around.

Ontmoet vooruitstrevende Stadmakers op 26 augustus (fietstour) en 25 november (fietstour) – Check-in door Thirza Monster

Ken jij dé stadmakers van Dordrecht al? Die Dordtenaren die zich uit eigen beweging met hart en ziel inzetten om de stad net een beetje mooier, leuker of liever te maken. Of het nu gaat om alternatieve vormen van zorg in de wijk, coöperatieve gebiedsontwikkeling, creatieve broedplaatsen, buurthuizen die voor en door buurtbewoners gerund worden of stadslandbouwinitiatieven. Ben jij benieuwd wat hen dag in dag uit drijft? Hoe zij überhaupt op dit idee gekomen zijn? En wat voor uiteenlopende en soms ook uitdagende ervaringen zij hebben? Laat je op deze fietstour verrassen door dé – dikwijls verborgen – parels van de stad. En wie weet, wellicht ben je aan het einde van de tour geïnspireerd geraakt om zelf dé volgende stadmaker te worden.Prijs: €33 pp (check-in met koffie/lekkers + 3 ontmoetingen, reispapieren)
(Normaal €57,50 pp, nu als kennismaking goedkoper)

Per tour zijn maar 6 plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel je plekje.
Wil je met een eigen groepje op pad of een andere datum? Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Bron foto's: Do in Dordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.