Zorg om GenX betreft niet Dordts drinkwater

18 april 2017
Zorg om GenX betreft niet Dordts drinkwater

DORDRECHT - Diverse media berichten dezer dagen over de kwaliteit van het drinkwater in relatie tot lozing van GenX op de rivier de Merwede door Chemours. Dit betreft niet het drinkwater in Dordrecht. Het drinkwater van Evides komt niet uit de Merwede.

De gemeente vindt dat de uitstoot van schadelijke stoffen naar lucht en water door DuPont en Chemours teruggedrongen moet worden. Daarom steunt Dordrecht de inzet van de provincie om dit voor elkaar te krijgen. Zij werken daarin nauw samen met andere gemeenten in deze regio.

Meer informatie op www.dordrecht.nl/pfoa.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.