D66: 'Geef omwonenden Dupont/Chemours snel duidelijkheid'

12 mei 2017
D66: 'Geef omwonenden Dupont/Chemours snel duidelijkheid'

DORDRECHT - Bij dezen ontvangt u de reactie van Jessica van Eijs met betrekking tot het bericht dat de omwonenden van DuPont (nu Chemours) in Dordrecht gezondheidsrisico’s hebben gelopen:

Van Eijs: “Het is niet uit te leggen dat mensen jarenlang naast zo’n giftige fabriek hebben kunnen wonen. Het vermoeden is bevestigd dat het allemaal veel gevaarlijker was dan was verwacht. Je zal er maar hebben gewoond.

Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen voor de omwonenden. D66 wil dat alle mensen die in de buurt van Chemours wonen of gewoond hebben naar de dokter kunnen om zich te laten onderzoeken. D66 wil bovendien weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat mensen jarenlang zijn blootgesteld aan giftige stoffen. Hoe kan het dat de inspectie dit niet eerder heeft opgemerkt en niet heeft ingegrepen? En wat betekent dit voor mensen die naast andere fabrieken wonen die met giftige stoffen werken of hebben gewerkt? Hier moet zo snel mogelijk duidelijkheid over komen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.