Kunstmin presenteert in seizoen 2017-2018 avontuurlijk aanbod en grote namen

22 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Kunstmin presenteert in seizoen 2017-2018 avontuurlijk aanbod en grote namen

DORDRECHT - Het ondernemende Kunstmin presenteert in seizoen 2017-2018 avontuurlijk aanbod en grote namen op theater- en concertgebied. Ook het aantal eigen producties is in de lift. De talkshow Kunstmin Live, waarin het publiek meer te weten komt over de (verborgen) passies van een interessante hoofdgast, gaat het derde seizoen in, met vaste presentatoren theatermaker Marjolein Meijers en journalist Kees Thies.

De derde, eigen kerstproductie staat ook al in de steigers. Tijdens de kerstdagen wordt de geschiedenis van Het Behouden Huys omgetoverd tot een hilarische, feelgood kerstshow. Opnieuw staan onder meer John Buijsman, ToBe, Codarts en een groot aantal amateurmuzikanten en spelers uit de regio op de planken, dit keer niet meer in de Kleine maar in de Grote Zaal. En met Passie voor Muziek gaat een geheel nieuwe, eigen productie van start. Deze reeks theaterconcerten staat vijf keer dit seizoen in de Grote Zaal van Kunstmin en brengt amateurkoren en orkesten uit de regio samen.

Verbinding met de stad en de regio
Kunstmin werkt al twee jaar samen met doelgroepen die elkaar in Kunstmin ontmoeten. In diverse netwerken denken de netwerkleden mee met keuze van programma’s. Zij organiseren ook plusprogramma’s rond de voorstellingen. Met de komst van Programmaker Stad & Regio Jan Zobel (voorjaar 2017) is het mogelijk nog intensiever de verbinding met alle inwoners van de Drechtsteden te zoeken. Kunstmin doet een oproep aan organisaties of personen in de regio. Iedereen met een goed idee, of een impuls voor een programma over onderwerpen als onderwijs, wetenschap, Dordtse geschiedenis, of zorg, kan contact zoeken met Kunstmin. 

Steun het theater in de regio en word VIP
Kunstmin nodigt bezoekers en liefhebbers van de schouwburg uit de eigen producties mede mogelijk te maken door Kunstmin extra te steunen met een gift vanaf € 40,-. Daarmee wordt een bezoeker VIP en ontvangt deze als dank een aantal voordelen (zoals € 1,50 korting per kaar gedurende het hele seizoen). Alle bezoekers zijn ons even lief. Kunstmin bedankt elke besteller met vroegboekkorting en krijgt op de meeste voorstellingen en concerten automatisch € 1,50 vroegboekkorting (tussen 31 mei en 31 augustus 2017).

’s Middags naar Kunstmin: Matinee op de eerste donderdag van de maand
Kunstmin is voor het derde seizoen achtereen ook overdag, op elke eerste donderdagmiddag van de maand, geopend. Dat is prettig voor iedereen die overdag meer tijd heeft en de matinee een plezierig tijdstip voor theaterbezoek vindt. De matinee op donderdag wordt vooraf of na afloop vergezeld door een plusprogramma vanaf 14:00 uur, dat georganiseerd wordt door het netwerk dat betrokken is bij de Kunstmin matinees.

Seizoensbrochure landt op de mat meteen na Hemelvaartsdag
De seizoensbrochure 2017-2018 belicht alle voorstellingen en concerten in de Schouwburg en het Energiehuis en verschijnt direct na Hemelvaartsdag bij alle bestellers die in het huidige en in het vorige seizoen kaarten hebben besteld. In interviews vertellen artiesten over hun passie voor theater en over hun betrokkenheid bij Kunstmin. Choreografe Isabelle Beernaert, Kees Thies en Marjolein Meijers, cabaretduo Yentl en de Boer, musicus Bart Schneeman van het Nederlands Blazers Ensemble, cabaretier Javier Guzman, en showvrouw Tineke Schouten komen aan bod en zijn bovendien schitterend gefotografeerd in Kunstmin en het Energiehuis.

Grootse musicals, shows en (tribute) theaterconcerten zijn dichtbij de zien, in Dordrecht. In de Grote Zaal van Kunstmin zit het publiek er bovendien middenin. Van Bert Visscher tot Kommil Foo, van de Engelse popformatie 10cc tot Nick & Simon, van flamenco in  Ibérica de Danza tot klassiek ballet in  De Notenkraker, van de nieuwste musical over het leven van Annie M.G. Schmidt tot de nieuwste Nederlandse editie van My Fair Lady, in de kerstvakantie.

Opera keert terug
Opera keert terug met  La Traviata, uitgevoerd door het Charkov Staat Opera Theater, en bovendien brengt Kunstmin in samenwerking met Sursum Musica een Opera Gala met een ode op de opera aria, gebracht door jong operatalent uit Wales en gepresenteerd door klassiek zangeres en stadsgenote Vera Lansink.

In het gevarieerde en indrukwekkende aanbod zijn er ook spraakmakende voorstellingen, die wellicht iets minder bekend zijn maar een groot publiek verdienen.
Openingsvoorstelling 30 september De Ring van Wagner in 90 minuten
De openingsvoorstelling op zaterdag 30 september verbeeldt met reusachtige marionetten en veertien musici de Nibelungen wereld van Richard Wagner. Een co-productie van Hotel Modern en het Nederlands Blazers Ensemble.

Reeks theatervoorstellingen op de late vrijdagavond in Machine 3 in het Energiehuis (aanvang 22.00 uur) Kunstmin biedt het publiek op vier vrijdagavonden voorstellingen die extra laat op de avond geprogrammeerd staan. Twee van de vier voorstellingen zijn inmiddels bekend: zaterdag 21 oktober Elfie Tromp en Keimpe de Jong (Monster Love Town); op vrijdag 13 april Stephanie Louwrier; (De revolutie van de mislukking). 

Tips voor avontuurlijke programma’s in de Kleine Zaal van Kunstmin of in Machine 3 van het Energiehuis. Mike Boddé en Mike del Ferro spelen Mike Kwadraat; Ik lijk voor geen meter, met  Servaes Nelissen; De Huisbewaarder, met  René van ’t Hof; De Warme Winkel speelt Majakovski/Oktober, en het cabaretduo Rundfunk speelt Wachstumssmerzen.

Tips Toneel
Om naar uit te zien: Stem Kwijt, de nieuwste van De Verleiders; Het Achterhuis met onder meer Hajo Bruins; Pierre Bokma in het nieuwe toneelstuk Aquarium; toneelbewerkingen van Pogingen iets van het leven te maken (Hendrik Groen), Vele hemels boven de zevende (gebaseerd op het boek van Greet op den Beeck) en Ma (naar het boek van Hugo Borst), vertolkt door Eric Corton.

Tips Show en dans
Van Herman van Veen tot de bejubelde  atletische show Play, van Kataklò, en van de nieuwste voorstellingen van Isabelle Beernaert en Scapino, tot aan Arno Schuitemaker en Club Guy & Roni.

Tips Klassiek
Voor bekende namen uit de concertzalen en klassieke festivals is Kunstmin een springplank naar nieuw publiek waarmee zij graag willen kennis maken. Een greep uit ons aanbod van befaamde namen: Lavinia Meijer, Nora Fischer en het Ragazze Quartet, een van Nederlands beste pianisten Hannes Minnaar, Camerata RCO, en het Storioni Trio.

Jeugd & Familie voorstellingen vanaf 3 jaar
Kunstmin biedt programma’s zoals het Peuterfestival voor iedereen vanaf  3 jaar. Deze zijn terug te vinden in de brochure en op de website. In september en in december van elk seizoen verschijnt een speciale uiting die bezorgd wordt op basisscholen en de BSO’s in de regio. Hierin gidst de jeugdmascotte van Kunstmin, Sieb (vernoemd naar architect Sybold van Ravesteyn) ouders, verzorgers en kinderen door alle jeugd & familievoorstellingen van Kunstmin. 

Ma 22 mei: nieuwe seizoen online op www.kunstmin.nl
Vr 26 mei: brochure beschikbaar [aanvragen kan via info@kunstmin.nl) of af te halen bij de Receptie & Kassa van het Energiehuis]
Ma 29 mei, 12 uur: VIP leden kunnen boeken [een VIP doneert € 40,- aan Kunstmin om eigen producties mede mogelijk te maken, en mag als dank hiervoor twee dagen eerder boeken]
Wo 31 mei, 12 uur: Iedereen kan boeken met korting (met € 1,50 vroegboekkorting voor iedere accounthouder, korting geldt op de meeste voorstellingen, behalve op cabaret in de Grote Zaal)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.