Piraten en nog veel meer bij The Movies deze week

22 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Piraten en nog veel meer bij The Movies deze week

DORDRECHT - Maar liefst 5 nieuwe premièrefilms deze week. Een nieuw spektakel rond Captain Jack Sparrow spat van het scherm. In Pirates 5: Salazar’s Revenge komt Sparrow oog in oog met zijn meest kwade rivaal Captain Salazar. Die heeft alle spookzeelieden uit de Duivelsdriehoek bevrijd om piraten naar het leven te staan.

Bijzonder is de film Dubbelspel, want een speelfilm die speelt op de NL Antillen is een zeldzaamheid. Curaçao wordt levendig in beeld gebracht in deze verfilming van de bejubelde roman van Frank M. Arion. Dokter Ostrik Spiel keert na decennia terug naar zijn geboortedorp op Curaçao. Daar komt de jeugdherinnering terug aan wat een onschuldig dobbelspel leek, maar eigenlijk een strijd was tussen zijn vader en drie andere mannen over vrijheid, trouw, verraad en familie. De ontknoping van het spel heeft levens overhoop gegooid. 

King of the Belgians is een absurde tragikomedie uit Vlaanderen rond een grappig gegeven. Wallonië verklaart zich onafhankelijk als koning Nicolas III in Turkije is. Hij wil onmiddellijk terug maar het vliegverkeer ligt er uit. Een turbulente bustrip over de Balkan is het gevolg.

The Sense of an Ending is Brits kwaliteitsdrama over liefde, vriendschap, spijt en de (vertekende) herinnering. Tony Webster wordt 40 jaar na dato geconfronteerd met het verlies van zijn eerste grote liefde en de zelfmoord van zijn beste vriend.

Voor de kleintjes is er de voorpremière van een nieuw Casper en Emma avontuur: De Bergen in. Een avontuurlijke vakantietrip door de bergen gaat gepaard met liefdesgedoe rond Emma’s moeder. 

Check voor meer info en tijden: www.themoviesdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.