MacSwordfish wint Band Boost 2017

22 mei 2017 door Hennie van der Zouw
MacSwordfish wint Band Boost 2017

DORDRECHT - Op zaterdag 20 mei vond in een bijna uitverkochte Power Stage de ontknoping van dé bandcompetitie van Dordrecht en omstreken plaats: de Band Boost. De felbegeerde eerste prijs ging naar de Bredase alternatieve rockband MacSwordfish. De band wint onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop 2017 en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio in het Energiehuis.

Wil je met jouw band mee doen aan Band Boost 2018? Vanaf heden is de inschrijving voor editie 2018 geopend! Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.popcentrale.nl/Band-Boost.
De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken. Tijdens de voorrondes, halve finale en finale komen muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent van de regio Dordrecht te ontdekken. Deze finale was de afsluiter van een zeer geslaagde editie van de Band Boost, met een zeer hoog niveau.

De vijf finalisten waren stuk voor stuk talentvolle, veelbelovende regionale bands. De jury, bestaande uit Jasper van Dorp (Labtones), Peter Paul van Hout (Velvet Music), Ronald van Maren (I Against I) en Herman Hofman (NPO 3FM) koos voor de alternatieve rockband MacSwordfish. De band maakte een ijzersterke indruk met een grootse sound, goede songs en zeer goed samenspel. Het trio ging naar huis met een zeer uitgebreid prijzenpakket bestaande uit onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop op zaterdag 10 juni en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio in het Energiehuis.De Bredase rocktrio´s vielen in de smaak, want de tweede prijs werd gewonnen door Windup Space, (foto hierboven) die via een Facebook-poll in de finale zijn beland. Derde prijs werd door de jonge Dordtenaren van Here Today in de wacht gesleept (Foto hieronder).

Publieksprijs en wildcard voor het Zwijndrechtse Noordparkfestival werden gewonnen door de Rotterdamse popband Luke & The Lovers (Foto hieronder).

De Dordtse indiepop band The Artificial (foto hieronder) won de wildcard voor Big Rivers Festival en gaat daar wellicht hun vredevolle soft-moshpit herhalen. Zelf meedoen met de Band Boost? De inschrijfperiode voor editie 2018 is vanaf heden geopend. Bands uit de regio Dordrecht kunnen zich aanmelden via www.popcentrale.nl/band-boost.
Band Boost 2017 was een productie van de Popcentrale en werd mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support, Wantijpop, Big Rivers Festival, Merz, Bibelot, Steftiaan Video Producties, DWimages.nl, Keymusic Nederland, The House of Music, ProSound Media, Noordpark Festival Zwijndrecht en Rotterdam Drum Department.

Foto's: Danny van der Weck (DWimages.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.