Vrijwilligersfeest dit jaar in de zomer in Wijkcentrum De Koloriet

24 mei 2017
Vrijwilligersfeest dit jaar in de zomer in Wijkcentrum De Koloriet

DORDRECHT - Het duurt nog even, maar vrijdagmiddag 30 juni, zal van 15.30 tot 18.00 uur in Wijkcentrum De Koloriet het ‘Vrijwilligersfeest nieuwe stijl’ plaatsvinden. Het Vrijwilligershuis Drechtsteden organiseert dit feest namens de gemeente Dordrecht voor alle vrijwilligers die in Dordrecht actief zijn. Wijkcentrum De Koloriet is gevestigd aan aan de Jacob Marisstraat 70.

Tijd voor verandering
Tot nu toe werd het Vrijwilligersfeest begin december in Kunstmin gevierd. Een ideale plaats voor dit ‘bedankfeest’ van de gemeente. “Maar”, zegt Fokje Bosma, coördinator van het Vrijwilligershuis, “verandering van spijs doet eten. We merken dat een deel van de vrijwilligers wel eens een ander soort feestje zou willen. Bijvoorbeeld in de zomer, lekker buiten.

Dat sluit mooi aan bij onze wens om meer de wijken in te gaan. Het Vrijwilligershuis Drechtsteden  wil zoveel mogelijk samenwerken met bestaande organisaties in de wijken om vrijwilligerswerk ‘dicht bij huis’ zichtbaar te maken. Zo zal het voor buurtbewoners nog makkelijker zijn om zich bij een leuk initiatief aan te sluiten en tegelijk iets voor hun buurt of buurtbewoners te doen.
Ons plan is om het Vrijwilligersfeest ieder jaar in een andere wijk te laten plaatsvinden. Dit jaar prijzen wij ons gelukkig dat De Koloriet, in Oud-Krispijn, haar pand beschikbaar stelt voor het feest.”

Vrijwilligersprijzen
Tijdens het vrijwilligersfeest in december werden de vrijwilligersprijzen, in de vorm van een geldbedrag, door de wethouder uitgereikt aan drie organisaties. Die uitreiking zal ook dit jaar in december plaatsvinden, rond de 7e c.q. de Dag van de Vrijwilliger; ook in een nieuw jasje en op een nog nader te bepalen locatie.

VrijwilligersPas
Nieuw is dat de VrijwilligersPas dit jaar tijdens het vrijwilligersfeest wordt uitgereikt. Bosma: “Jarenlang heeft het SSKW haar Nieuwjaarsreceptie gecombineerd met de uitreiking van de VrijwilligersPassen. Supergezellig! En zo succesvol dat we, vanwege het toenemend aantal PasHouders dat zelf de Pas kwam ophalen, moesten uitkijken naar een grotere locatie.”

Bijzondere Vrijwilligers
Ook dit jaar zal een aantal bijzondere vrijwilligers hún Pas uit handen van een bewindspersoon ontvangen. Organisaties die hiervoor een vrijwilliger willen opgeven kunnen dat doen via telefoon 078-2000223 of contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.