Adelaarstraat Vogelbuurt krijgt nog zes muurschilderingen; dien je schetsontwerp in voor 16 mei

01 mei 2017
Adelaarstraat Vogelbuurt krijgt nog zes muurschilderingen; dien je schetsontwerp in voor 16 mei

DORDRECHT - De Adelaarstraat in de Vogelbuurt wordt een kunststraat. Daar moeten acht grote muurschilderingen voor gaan zorgen. Twee muurschilderingen zijn er al, op de kop van het Vogelplein en de Buizerdstraat. Daar komen er nu nog eens zes bij op de kopgevels van portiekflats van elk zo'n honderd vierkante meter.  Het project heet Vogelkunst en is een initiatief van Broedplaats Het Vogelnest in samenwerking met woningcorporatie Woonbron. Dordtse kunstenaars en creatieven kunnen tot en met 16 mei een voorstel indienen.

De buurt mooier en creatiever
Daarmee werkt Broedplaats Het Vogelnest aan haar doelen: de buurt mooier en creatiever maken, ontmoeting bevorderen en de Vogelbuurt positief op de kaart van Dordrecht zetten. Projectleider Lotti Hesper: “Het thema voor de kunst is vogel en/of natuur in de breedste zin van het woord. Het liefst zien wij ook community art kunst om de bewoners zo de betrekken bij hun buurt en ze trots te maken. Worden bijvoorbeeld silhouetten van echte bewoners verwerkt in een kunstwerk? Denken bewoners mee met het ontwerp van een kunstenaar of doen ze mee met de uitvoering onder leiding van een kunstenaar? Wij zijn benieuwd. Ook zou het fantastisch zijn als we kunstenaars & creatieven uit de Vogelbuurt een podium kunnen bieden.”

De reeds bestaande muurschildering van Missy Dbalia van het meisje met de vogel op de kop van Buizerdstraat is favoriet in de buurt. Bewoner Rkia Aachouba van de Adelaarstraat: “Het meisje met de vogel is prachtig. Hij fleurt de straat op en maakt het gezellig. Fantastisch dat ik binnenkort ook ga uitkijken op een muurschildering. Dan houdt ik mijn rolgordijn open.”

Oproep Dordtse kunstenaars & creatieven
Tot en met 16 mei kunnen Dordtse kunstenaars en creatieven een schetsontwerp indienen. Er zijn twee muren beschikbaar voor professionele kunstenaars en vier muren voor amateurkunstenaars. Een selectiecommissie bepaalt wie zijn of haar ontwerp kan gaan realiseren. Meer info en de beschikbare budgetten staan in onze briefing op www.hetvogelnest.org/vogelkunst/

Broedplaats Het Vogelnest
Broedplaats Het Vogelnest in Dordrecht is een project van Stichting voor de Werkplaats. Het Vogelnest is in 2016 opgericht door kwartiermakers Lotti Hesper en Ifor Schrauwen en Robis Koopmans. Samen met Woonbron, die 5 (sloop)portiekwoningen beschikbaar heeft gesteld en de gemeente Dordrecht, delen de initiatiefnemers de ruimte met de buurt.

De doelen zijn: een positief imago van de Vogelbuurt, versterken van saamhorigheid in de wijk, een permanente buurtkamer voor en door de Vogelbuurt in 2020, mooier en creatiever maken van de buurt door ideeën en talenten van bewoners in te zetten.
Meer info op: www.hetvogelnest.org

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.