Arnold Bruggeman baalt van vernielzucht in de Voorstraat Noord

26 mei 2017
Arnold Bruggeman baalt van vernielzucht in de Voorstraat Noord

DORDRECHT - Precies één dag hebben ze erin gestaan: de plantjes in de plantenbak voor het huis van Arnold Bruggeman. Niet alleen hij, maar de hele Voorstraat Noord schijnt er last van te hebben. Soms zijn het honden die in de bakken wroeten en een andere keer zijn het baldadige uitgaanders vermoedt Arnold, die de gezellige Voorstraat Noord graag wil opfleuren.

De plantenbakken zijn door de gemeente aangelegd en de bewoners zorgen voor het onderhoud. “We hadden er net alles opnieuw ingezet”, vertelt Arnold verontwaardigd. “ ’s Nachts gaan ze uit en zijn ze baldadig vermoed ik. Het gebeurd in het weekend, vrijdag, zaterdag  en zondag in de nacht. Soms vechten ze of gaan alles vernielen. Deze plantjes staan er nu een week, het gaat nu goed. Soms heb je het geluk dat het weken goed gaat en soms is het elke dag mis. Ik ben zelf ook jong geweest en dronk wel eens teveel, wie niet. Ik heb wel dingen gedaan die niet mochten, maar die vernielzucht, dat deden we vroeger niet.”

Honden uitlaten
“Ook laten ze de honden uit. De nieuwe plantjes zijn er door honden uitgetrokken met de pootjes. Dan ligt er klei op de weg en zijn de plantjes kapot. Dat moeten bewoners uit de buurt geweest zijn, want mensen uit Wielwijk gaan hier geen hondjes uitlaten. Als de hond in het groen gaat poepen wordt ik niet boos op de hond, maar op degene die de hond uitlaat. Het is gewoon jammer, je wilt de straat mooi houden, maar het is water naar de zee dragen. De buurt berust erin, ze worden moedeloos. Het blijft niet alleen bij de planten, ik ben vier buitenspiegels kwijtgeraakt. Eén keer is het zelfs van de jeep gedemonteerd. Twee keer heb ik grote schade gehad aan een geparkeerde auto.”

Arnold kan goed relativeren. “Als er een overval is, is daar meer aandacht voor bij de politie dan voor de planten. Dat is logisch ook. Je gaat er ook niet dood van, maar het is zo jammer. Sommige mensen houden geen rekening met de ander. Ze snappen niet dat jij plezier hebt van de planten. Ik moet ook zeggen dat negen van de tien mensen niks doen. Het is een kleine groep. Voor het merendeel zijn het aardige vriendelijke mensen.”

Overigens zijn de nieuwe plantjes ook geen lang leven beschoren. Van Arnold kwam het bericht dat een hond opnieuw de plantenbak heeft omgeploegd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.