In drie weken 4200 nostalgische Dordtse mokken over de toonbank

28 mei 2017
In drie weken 4200 nostalgische Dordtse mokken over de toonbank

DORDRECHT - De mokkenactie die Jumbo Sterrenburg samen met de Vereniging Oud-Dordrecht organiseert is een groot succes. In slechts 3 weken tijd spaarden de klanten van de betreffende Jumbo de beschikbare 4200 mokken bij elkaar met als gevolg dat ze nu zonder zit, en veel klanten teleur moet tellen. De Grote kerk en Stadhuis waren het eerst uitverkocht en de vraag ernaar blijft maar komen.

De mokkenactie is bedacht om het 125-jarig bestaan van de Vereniging Oud Dordrecht te vieren. Er zijn acht exclusieve mokken ontworpen met een nostalgische afbeelding van een sprekend gebouw in Dordrecht, zoals het oude Postkantoor en het Groothoofd.

Inschatting
“Dit hadden we echt niet verwacht, ongelofelijk!" reageert supermarkt-ondernemer Jan-Willem Lemkes enthousiast. "Van tevoren hebben we een inschatting moeten maken en omdat we een dergelijke actie nog niet eerder hebben gehouden was dat best lastig. We hebben informatie ingewonnen bij andere winkels in Nederland die een dergelijke actie al wel eerder hebben georganiseerd. Daaruit kwam een prognose voor ca. 3500 mokken. We hebben er uiteindelijk zelf 4200 van gemaakt en we dachten daar de hele looptijd van de actie wel mee uit de voeten te kunnen. Dat de voorraad al na 3 weken op is, is wel heel bijzonder en geeft maar weer eens aan hoe de schoonheid van de stad Dordrecht leeft bij haar bewoners."

Olga Harmsen van de Vereniging Oud-Dordrecht is ook verrast door het enorme succes: “Geweldig hoe deze mooie mokken-actie wordt omarmd door de Dordtenaren. En natuurlijk zijn we ook heel blij met de opbrengst voor onze Vereniging, aangezien de teller nu al op bijna € 1.700 staat.” Per gespaarde mok doneert de Jumbo € 0,40 aan de Vereniging Oud-Dordrecht.

Gewoon doorsparen
Voor de mensen die nog geen kaarten hadden volgespaard of ingewisseld komt er een oplossing.
“We hebben altijd gezegd: op is op, maar nu we zoveel klanten moeten teleurstellen is dat niet meer reëel", vertelt Lemkes. "We zouden veel klanten de mooie mokken onthouden. Het probleem is echter dat er een zeer lange levertijd op de mokken zit, tot wel 3 maanden! De oplossing die we hebben bedacht is om de klanten gewoon door te laten sparen tot het einde van de oorspronkelijke looptijd: 20 juni. Volle spaarkaarten kunnen tót 28 juni - met bijbetaling van € 2,99 - worden ingewisseld tegen een voucher voor de gewenste mokken. Zo weten wij na 28 juni exact hoeveel mokken per ontwerp we nodig hebben en kunnen we een nieuwe bestelling plaatsen bij de producent. Zodra die mokken binnen zijn zullen we dat weer groots aankondigen, en kunnen de klanten met hun voucher hun mokken komen afhalen.”

Zowel Jan-Willem Lemkes als Olga Harmsen verwachten op deze manier iedereen tevreden te kunnen stellen en zo doende de actie tot een goed einde te brengen. Olga Harmsen: “Fijn dat Jumbo het op deze manier wil oplossen en dat we nog meer mooie mokken in de Dordtse huiskamers krijgen; sommige mensen moeten er alleen wel wat langer op wachten, maar het wachten wordt uiteindelijk wél beloond.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.