Guido Bindels te gast bij Studio De Witt

28 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Guido Bindels te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Zaterdag 27 mei is de in het Zuid-Limburgse Vaals geboren en nu in Dordrecht wonende  journalist, auteur en vader Guido Bindels te gast bij Studio De Witt.

Op zijn zeventiende vertrok hij naar Amsterdam om geschiedenis te gaan studeren. Toch trok de journalistiek hem meer en in 1978 startte zijn carrière bij de dagbladen van Sijthoff Pers.

Als journalist van de Haagsche Courant (1978-2005), chef sportredactie Haagsche Courant (1992-2004) en chef sportredactie Algemeen Dagblad, Rotterdams Dagblad (2005-2009) heeft Guido Bindels verslag gedaan van onder andere vijftien keer Tour de France, de Olympische Spelen van Albertville, Atlanta, Nagano, Sydney en Salt Lake City. Als verslaggever schaatsen (1980-2003), wielrennen (1978-2003) en Geassocieerde Pers Diensten (GPD) heeft Guido Bindels vele tientallen kampioenschappen in diverse disciplines gevolgd.

Na ruim dertig jaar zei Bindels de krant in 2009 vaarwel om voor zichzelf te beginnen. Tegenwoordig is hij nog steeds actief in de sportwereld,en was hij onder andere als medewerker betrokken bij de Grand Départ Tour de France in Rotterdam 2009-2010.

Na twee spirituele romans en twee sportboeken verschenen er in 2012 opnieuw twee titels van Guido Bindels. Een Engelstalig, waargebeurd verhaal 'Isabella, Because I Wasn't Worth It' en vlak daarna kwam 'Onderweg' uit, een bundeling van verhalen over wat de auteur zelf als sportjournalist in ruim 25 jaar tijd heeft meegemaakt tijdens zijn vele reizen.

Brigitte is het tweede kind van Guido Bindels en Marion. Na haar geboorte in het ziekenhuis wordt al snel duidelijk dat er iets met Brigitte aan de hand is.

Brigitte is een kind met een microcefalie en in die mate die haar volledig zorg afhankelijk maakt.
In zijn indruk makend boek “Brigitte” beschrijft Bindels zijn ervaringen, de impact die de komst van Brigitte als gevolg heeft. Op zijn leven, het gezin en de relatie met zijn partner Marion. Uiteindelijk hield de relatie geen stand.

In het boek beschrijft Bindels  uit eigen ervaring wat de problemen zijn waar ouders tegen aanlopen in het opvoeden van een meervoudig gehandicapt kind. Maar naast de frustraties om bureaucratische regelingen en de zwaarte van de zorg, biedt het leven met zo’n kind heel veel verrijking. Beide kanten worden belicht.

“Brigitte kan helemaal niets, maar tegelijkertijd ook alles. Want ze kan mensen op haar manier opbeuren, vrolijk maken en vooral laten voelen. Door haar ogen, haar lach, door haar puurheid. Brigitte kan warmte en liefde in mensen planten.”

Met Guido Bindels gaan wij het gesprek aan over Guido Bindels, zijn ervaringen als journalist, vaderschap maar ook hoe hij zich inzet voor de kinderen, zoals Brigitte, die er mogen zijn en gezien mogen worden en zijn ambassadeurschap bij Buddies, een non-profitorganisatie, die hij mede hielp oprichten, die zich inzet voor zieke mensen in hun laatste levensfase.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week in Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van dienst is de Dordtse dichteres Marieke van Leeuwen.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.