Basement Battles Outdoor Edition: 'heeeeel warm, maar top'

29 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Basement Battles Outdoor Edition: 'heeeeel warm, maar top'

DORDRECHT - Op zaterdag 27 mei dansten 33 breakdancers en hiphoppers zich in het zweet op de dansvloer buiten op het Energieplein en showden hun spectaculaire trucks en moves. ToBe Dans trok met deze Outdoor Edition dansers uit Nederland, Duitsland en Frankrijk! De prijs is respect van de dansers, publiek én € 150,- contant voor de winnaars Adult Battles Arjuna Vermeulen en Hassini Le Couvreur. Julyan Bayens, winnaar van de Junior Allstyles Battle won een goodiebag. DJ Devris Don Dev draaide van 11.00 – 18.00 uur de beats en host van de dag was MC Sniggy.

Junior Battles Allstyle
Nieuw deze editie was de Junior Battles Allstyle voor alle breakers en hiphoppers tot 16 jaar. Winnaar is Julyan Bayens. Hij won een petje, beanie van Fier Skateshop en 4 kaartjes van Kinepolis Dordrecht.

Jury
Na de one versus one battles met twee of meerdere ‘runs’ gaven de vierkoppige jury hun oordeel binnen no-time aan de hand van uitgestoken armen. Eerlijk, snel en hard. Eén winnaar en één verliezer. Maar niets is minder waar. Winst op links, betekende respect op rechts en vice versa. Dank aan de jury: Jarro de Pee, Carlos Rocha, Virgil Zaalman en Wesley Guido Rommy.

Winnaars
Onder luid gejuich van de dansers werd iedere ronde intenser met betere moves en langere runs. Na de judgedemo’s was het tijd voor de allerlaatste battle. De finale. Met elk drie runs wisten breakdancer Arjuna Vermeulen en hiphopper Hassini Le Couvreur zich het langst staande te houden en zijn daarmee uitgeroepen tot winnaars van de Adult Battles. Het was een dag vol respect, veel warmte en een gedeelde passie, we kijken erg uit naar de volgende keer!

ToBe Dans bedankt Brandstof voor het openstellen van Brandstof én het gebruik van hun geluidsapparatuur.

Foto: Basement Battles Outdoor Edition. (Foto is gemaakt door Reemz, Raemy Abdelsalam)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.