Benefiet voor Free a Girl groot succes: '€3.151,35 opgehaald'

29 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Benefiet voor Free a Girl groot succes: '€3.151,35 opgehaald'

DORDRECHT - De benefiet dag voor Free a Girl - editie Drechtsteden, die afgelopen zondag in café restaurant Merz Dordrecht werd georganiseerd, en de activiteiten rondom deze actie hebben meer dan 3000 euro opgebracht voor noodhulporganisatie Free a Girl.

Tijdens en voorafgaand aan de benefiet dag werden tegen donaties diverse workshops gegeven, ook was er een kleine design markt. Daarnaast traden bands en singer-songwriters belangeloos op en werd geld ingezameld met een donatie pot.

In totaal is maar liefst €3.151,35 opgehaald.

Dit bedrag wordt in zijn geheel overgemaakt naar Free a Girl. Een organisatie die investeert in de bevrijding van jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie, investeert in hun toekomst én investeert in de berechting van de daders. Initiatiefnemer Elvira van Bochove kijkt terug op een geslaagde dag: "We hebben met elkaar een prachtig geldbedrag ingezameld waar veel meisjes mee uit een uitzichtloze situatie geholpen kunnen worden. Ik wil alle deelnemers, medewerkers en sponsoren van harte bedanken. Zonder hen was dit nooit gelukt.

Ook hebben we bewustwording kunnen creëren voor het leed van deze meisjes." In het kader van bewustwording werd Zwijndrechts gemeenteraadslid Sabine Schipper tijdens de benefiet dag 12 uur lang opgesloten in een hokje van 1m bij 2m. De afmetingen van de hokjes waar meisjes in bordelen in opgesloten worden. Ook Sabine Schipper kijkt terug op een geslaagde dag: "12 uur lang opgesloten worden in een klein hokje, me nauwelijks kunnen bewegen en continu bekeken worden was best heftig. Ik was heel blij om columnist Keest Thies te zien, hij kwam om 21.00 uur het hokje openen. Maar 12 uur vrijwillig in een hokje zitten is niets in vergelijking tot wat jonge meisjes in de gedwongen prostitutie dag in dag uit moeten doorstaan. Dankzij het geldbedrag wat we met elkaar, als inwoners van de Drechtsteden, hebben opgehaald kunnen meisjes uit deze situatie worden bevrijd. De actie heeft niet alleen geld opgebracht en bewustwording gecreëerd, het heeft ook mensen samengebracht."

Op de bovenste foto: 'Gemeenteraadslid Sabine Schipper 12 uur opgesloten voor Free a Girl'.

Op de foto hieronder: 'Columnist Kees Thies opent het hokje voor Gemeenteraadslid Sabine Schipper tijdens benefiet dag voor Free a Girl'. (Fotograaf: Guus Koenders.)

Het genoemde bedrag is een tussenstand, er staan nog meer acties op de planning. Zo organiseren studenten van het Da Vinci College Dordrecht op donderdag 8 juni diverse acties voor Free a Girl en kan nog steeds gedoneerd worden via www.freeagirl.nl/editie-drechtsteden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.