Introductiedag voor Leergang Leidinggeven in het beroepsonderwijs

31 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Introductiedag voor Leergang Leidinggeven in het beroepsonderwijs

DORDRECHT - Op vrijdag 16 juni vindt in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht een introductiedag plaats voor de Leergang Leidinggeven in het beroepsonderwijs. HBO Drechtsteden biedt deze leergang aan voor leidinggevenden die samen met bedrijfsleven en overheden vorm willen geven aan innovatief onderwijs. Deze unieke leergang gaat in op alle actuele vraagstukken rondom leidinggeven en neemt de actuele praktijk van het beroepsonderwijs als uitgangspunt.

De veranderingen in de samenleving en de daarmee samengaand veranderingen in het onderwijsveld vraagt van leidinggevenden in het onderwijs een andere rol. Han van Gorkom, sinds 1 februari directeur van HBO Drechtsteden heeft enkele voorbeelden van belangrijke onderwerpen: ‘Enerzijds zijn er de doorlopende leerwegen van vmbo naar mbo en naar hbo. Je ziet dat de samenwerking tussen deze scholen enorm intensief wordt. Waar ook een intensieve samenwerking plaatsvindt, is tussen onderwijs en bedrijfsleven. Samen geven ze vorm aan het hybride leren waarin de beroepspraktijk verweven wordt met het onderwijs. Er was tot op heden geen opleiding die hen hierop voorbereidt. Onze Leergang Leidinggeven helpt hen de juiste competenties voor hun toekomstige taak te ontwikkelen.’

Actuele praktijk als uitgangspunt
De leergang is opgebouwd rond de thema’s strategische beleidsvorming, onderwijskwaliteit en innovatie, bedrijfsvoering en persoonlijk leiderschap. De ontwikkelaars van de lesstof en de docenten hebben alle ruime ervaring in het beroepsonderwijs. De lessen nemen altijd de actuele praktijk als uitgangspunt. Joni Heijboer-Luymes, adjunct-directeur Focus Beroepsacademie in Barendrecht, volgt de leergang: ‘Waarom zouden alleen docenten een papiertje moeten halen om voor de klas te mogen? Ook leidinggevenden moeten zich blijven ontwikkelen op allerlei gebieden. Dan moet je dus ook zelf aan de bak. In deze leergang ga je aan de slag met twee onderwerpen die constant terugkeren in je werk als leidinggevende, namelijk je persoonlijke leiderschapsstijl en je manier van sturen vertaald in het financiële beleid van een school. Goed en fijn om je in te bekwamen en nu zelfs een papiertje in te behalen.’

Introductiedag
Zowel de leergang als de introductiedag op 16 juni vinden plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Belangstellenden gaan meteen inhoudelijk aan de slag. Aanmelden voor de introductiedag kan bij Peter Baldé: pbalde@hbodrechtsteden.nl of 06-83 67 34 57. Het programma duurt van 9.30 tot 16.00 uur en voor de lunch wordt gezorgd. Deelname aan deze dag is kosteloos, aanmelden is noodzakelijk.

Kijk voor meer informatie op www.hbodrechtsteden.nl/leidinggeven-beroepsonderwijs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.