Sluitingsdatum beeldende kunstprijs 'De Scheffer' in zicht

06 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Sluitingsdatum beeldende kunstprijs 'De Scheffer' in zicht

DORDRECHT - Voor de tweejaarlijkse competitie voor jonge Nederlandse kunstenaars – 'De Scheffer' - zijn de Vereniging Dordrechts Museum en het Dordrechts Museum op zoek naar jong talent. Belangstellenden hebben nog 10 dagen de tijd op hun werk in te sturen. De prijs bestaat uit een stimuleringsaankoop waarvoor € 7.500.- beschikbaar is. Daarnaast krijgt de winnende kunstenaar een expositie in het Dordrechts Museum. Deze expositie staat vanaf 29 oktober 2017 gepland.

Aan de kandidaten worden enkele voorwaarden gesteld waaronder een professionele beroepsuitoefening binnen de teken-, schilder-, grafische kunsten of een mix van disciplines waarbij schilderkunst een belangrijk onderdeel vormt. Ook mag de kunstenaar op het moment van indienen niet ouder zijn dan 35 jaar. 

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit: Maria Schnyder, conservator De Pont museum Tilburg, Gerrit Willems, conservator moderne en hedendaagse kunst Dordrechts Museum, Ton Kraayeveld, beeldend kunstenaar en Ada van de Vijver-Hobijn, beeldend kunstenaar. Kunstenaars kunnen zich tot 15 juni 2017 aanmelden. De precieze voorwaarden en de aanmeldingsprocedure zijn te vinden op de website van de Vereniging Dordrechts Museum: www.verenigingdordrechtsmuseum.nl

Op de foto Joost Krijnen - winnaar van 'De Scheffer' 2015 - in het Dordrechts Museum (Foto © Michel de Groot)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.