Ruim 1700 basisonderwijs leerlingen struinen door Kunstmin

08 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Ruim 1700 basisonderwijs leerlingen struinen door  Kunstmin

DORDRECHT - Schouwburg Kunstmin krijgt deze week ruim 1700 leerlingen en leerkrachten van Dordtse basisscholen over de vloer. Zij maken deze week, van 6 tot en met 9 juni, kennis met theater tijdens de Jeugdweek. Onder begeleiding van Pabostudenten van Hogeschool Inholland, gaan kinderen uit groep 5 en 6 op reis door het theater. Van de zolder tot aan de laad en losruimte krijgen leerlingen korte scenes te zien, gespeeld door Pabostudenten van Hogeschool Inholland. Deze reis achter de schermen eindigt in de Grote Zaal met de voorstelling ‘Niet vergeten’ van theatergroep Hoge Fronten/Lieke Benders.

Vervoerder Arriva sponsort busvervoer
Kunstmin organiseert dit tweejaarlijkse project voor de 13e keer. Hierdoor maakt elke leerling tijdens zijn of haar basisschooltijd kennis met de schouwburg. Vervoerder Arriva steunt dit mooie project van Kunstmin door iedere dag gratis de basisschoolleerlingen naar en van Kunstmin te vervoeren.

Een waar feestje voor de hersenpan
Het theaterstuk dat de kinderen zien is in samenwerking met (kinder)boekenschrijfster Joke van Leeuwen vormgegeven. De voorstelling gaat over de mooiste momenten die je niet wilt vergeten, maar die soms toch wegglippen. Of over je allereerste moment op de wereld, waar je helemaal niets meer van weet. Via een koptelefoon worden de kinderen meegenomen op een reis door de geest. Een waar feestje voor de hersenpan!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.