Bedrijventerreinen Westelijke Dordtse oever opnieuw succesvol in 'Schoon, heel en veilig'

09 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Bedrijventerreinen Westelijke Dordtse oever opnieuw succesvol in 'Schoon, heel en veilig'

DORDRECHT - Het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVOB) is opnieuw behaald door samenwerking Ondernemers, Gemeente Dordrecht, Politie en Brandweer. De bedrijventerreinen van de Westelijke Dordtse Oever bestaan uit Louterbloemen, Zeehavengebied, Dordtse Kil 1,2 en 3 en Amstelwijck-West.

Een gebied waar ruim 750 bedrijven zijn gevestigd die samen 14.044 arbeidsplaatsen genereren. Het gebied geldt al jaren als een van de beste collectief beveiligde bedrijventerreinen uit de regio.

Het KVOB certificaat is een gevolg van een uitstekende samenwerking m.b.t. alle zaken die te maken hebben met Schoon, Heel en Veilig door de Ondernemers, Gemeente Dordrecht, de Politie en de Brandweer. Gezamenlijk bemannen zij de werkgroep KVOB Dordt West. Deze werkgroep maakt het plan van aanpak en staat garant voor de uitvoering daarvan. Periodiek wordt het proces getoetst door een enquête naar alle ondernemers in het gebied en de auditor van de KIWA. Bij voldoende resultaat wordt door de KIWA het certificaat KVO Certificaat Continu Samenwerken afgegeven.

Op woensdag 7 juni is tijdens een bijeenkomst in van alle stakeholders van de bedrijventerreinen door
het certificaat uitgereikt.

Deze stakeholders zijn:
- De ondernemers van Louterbloemen, verenigd in BIZ Louterbloemen/Duivelseiland
- De ondernemers van Dordtse Kil 1,2 en Amstelwijck-West, verenigd in de SBBD Dordtse Kil 1,2,AW
- De ondernemers van Krabbepolder/Zeehaven, verenigd in de BIZ Krabbepolder/Zeehaven
- De ondernemers van Dordtse Kil 3, verenigd in de Vereniging Beheer Dordtse Kil 3
- Politie
- Brandweer
- Gemeente Dordrecht
- Havenbedrijf Rotterdam
- Parkbeheerder Parktrust

Op bijgevoegde foto ziet u van links naar rechts:
- Wijkagent John Bosman
- Gebiedsbeheerder namens de Gemeente Dordrecht, Aldo van Kleef
- Voorzitter van de werkgroep KVOB Dordt West, Martijn Onnink
- Parkmanager Ad van de Berg
- Namens de brandweer Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid, Mari Spanjersberg

Deze samenwerking leidt tot een hoge mate van betrokkenheid van alle partijen, uitstekende concurrerende vestigingspositie, prettige werkomgeving, lage criminaliteitscijfers en een positieve vastgoedwaarde ontwikkeling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.