Fleurige bloemen voor De Sterrenlanden

14 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Fleurige bloemen voor De Sterrenlanden

DORDRECHT - Bewoners,  medewerkers en betrokkenen van Het Spectrum De Sterrenlanden onthulden dinsdag een fleurig kunstwerk. Op het pleintje voor de ingang prijkt nu een kleurrijk object van beeldend kunstenares Hendrike Huijsmans.

Het object van gekleurd polyester stelt een bos met stervormige bloemen voor. “Verwijzingen naar Het Spectrum De Sterrenlanden”, stelt Huijsmans. “Hier komen en wonen mensen met verschillende achtergronden die samen een geheel vormen. De bloemen zijn ook allemaal anders, maar samen vormen ze een kleurige bos. Ik wil graag dat mensen zich buiten prettig voelen en met dit object lever ik daar een positieve bijdrage aan.”

Vrolijkheid
Het kunstwerk staat er op initiatief van Heleen van Terheijden, medewerkster van Het Spectrum. “Al enige tijd maakte ik samen met mantelzorgster Magda Dubbeld het voorpleintje gezellig met bloemen en planten, maar het onderhouden was niet makkelijk. Toevallig zag ik het werk van Hendrike en dat sluit aan op wat wij graag willen: een stukje vrolijkheid voor de mensen die in De Sterrenlanden wonen, werken of er op bezoek komen. Een bewoonster zei: ‘Dit kunstwerk straalt uit dat er hier geleefd wordt’ en dat is precies wat we wilden bereiken.”

Het kunstwerk is mogelijk gemaakt dankzij een gift van de Stichting Vrienden van De Sterrenlanden, Het Spectrum en enkele gulle giften.

Op de bovenste foto:
Van links naar rechts: Kunstenares Hendrike Huijsmans, mantelzorgster Magda Dubbeld, Heleen van Terheijden van het Spectrum, Willem Somer van de Stichting Vrienden van De Sterrenlanden en bewoonsters Olivia Jansen en Jacolien Oversier.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.