Bestuurders lopen stage bij corporaties en zorginstellingen

15 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Bestuurders lopen stage bij corporaties en zorginstellingen

DORDRECHT - Bestuurders van woningcorporaties en zorginstellingen lopen deze week bij elkaars organisaties stage. Ook verschillende wethouders en raadsleden uit de Drechtsteden doen mee. Zij nemen een kijkje in de keuken bij een van hun samenwerkingspartners, om aan de overlegtafels nog beter te kunnen samenwerken.

Door de landelijke ontwikkelingen in de zorg, zoals de afbouw van ziekenhuisbedden, decentralisatie en herinrichting van langdurige zorg, is de situatie aan het veranderen. Steeds meer kwetsbare inwoners moeten zelfredzaam zijn, participeren in de samenleving en dus een plek vinden of behouden in de wijk. Om dat goed te bereiken werken gemeenten, zorginstellingen en corporaties nauw samen.

De partijen komen in een tijdelijke overlegvorm samen om casussen te bespreken waarbij de totstandkoming van zelfstandige huisvesting stagneert. De partijen vinden de samenwerking zeer waardevol en merken dat ze hierdoor nader tot elkaar komen. De samenwerkingspartners hebben elkaar uitgedaagd bij elkaar stage te lopen.

Bestuurders van de zorginstellingen krijgen deze week een inkijkje in het werk voor de leefbaarheid in de wijken door de corporaties. Bestuurders van de corporaties maken kennis met de dagelijkse praktijk van de ambulante ondersteuning door de zorginstellingen. Wethouders en raadsleden kunnen bij beide meelopen.

Van gemeente Dordrecht doen wethouders Rinette Reynvaan en Karin Lambrenchts later deze week  mee. Ook het Dordtse raadslid Jacqueline van den Berg gaat deze week een dagdeel stagelopen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.