Parkeervergunningen Bewoners en Zakelijke Klanten per 1 juli Digitaal

17 mei 2017
Parkeervergunningen Bewoners en Zakelijke Klanten per 1 juli Digitaal

DORDRECHT - Vanaf 1 juli 2017 worden parkeervergunningen van bewoners digitaal. Er zijn dan geen papieren vergunningen meer. Bewoners parkeren dan alleen nog met een digitale vergunning op kenteken. Ook zakelijke parkeervergunningen worden gedigitaliseerd. Alle 5548 vergunninghouders hebben een brief gekregen waarin het digitaal parkeren wordt aangekondigd. Binnenkort volgt meer informatie hoe het systeem precies werkt.

Door de digitale vergunningen is het aanvragen van een vergunning gemakkelijk vanuit huis te regelen. Deze treedt dan ook direct in werking. Een kentekenwijziging in de vergunning is straks eveneens vanuit de luie stoel door te geven. Bovendien is het digitaal wijzigen kosteloos. Nu moet dit altijd op het Stadskantoor en kost het € 7,50. Ook vermindert door de digitalisering het papierverbruik aanzienlijk.
Dankzij digitale vergunningen controleren handhavers straks eenvoudig door het kenteken van de geparkeerde auto te scannen. Dat gebeurt eerst nog handmatig. In de toekomst zullen er scanwagens door de stad gaan rijden.

Digitale vergunningen
Sommige bewoners hebben twee kentekens op hun vergunning staan. Op de digitale vergunning kan dat straks ook. Via de ParkApp kiezen zij met welk kenteken zij op dat moment parkeren. Zakelijke parkeerders kunnen per zakelijke parkeervergunning maximaal vier kentekens opgeven. Ook zij kunnen via ParkApp het kenteken selecteren waarmee op dat moment wordt geparkeerd.

Bezoekersparkeren
Het bezoekersparkeren is al eerder dit jaar gedigitaliseerd. Hiervoor hebben zich al 860 mensen geregistreerd. Om mensen te begeleiden bij zowel het registreren als het gebruik zijn via www.dordrecht.nl/bezoekersregeling en social media instructiefilmpjes en handleidingen gepubliceerd. Dit zal ook gebeuren voor de digitale bewonersvergunningen.

Fout
In de brief die gisteren is verspreid is helaas een fout geslopen. De koppeling tussen het adres en de vergunning is niet helemaal goed gegaan. Hierdoor kan het zijn dat in sommige brieven een verkeerde soort vergunning of sectoraanduiding staat. Dit wordt in de vervolgbrief begin juni hersteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.