Grote brand verwoest woongebouw aan de Rijksstraatweg in Dordrecht

19 juni 2017
Grote brand verwoest woongebouw aan de Rijksstraatweg in Dordrecht

DORDRECHT - Een grote uitslaande brand heeft zaterdag 17 juni een woongebouw aan de Rijksstraatweg in Dordrecht verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij wat het zicht van de automobilisten op de naast gelegen A16 hinderde, Rijkswaterstaat heeft hierop een snelheidsbeperking ingesteld op de A16, om de veiligheid van het wegverkeer te kunnen waarborgen. Tijdens de bestrijding van de brand is de Rijksstraatweg geheel afgesloten geweest voor het overige verkeer. Tijdens een bluspoging heeft een persoon brandwonden opgelopen, deze is behandeld in het ziekenhuis.

Zaterdagochtend omstreeks kwart over tien kwam er een melding binnen bij de alarmcentrale dat er donkere rook kwam uit een gebouw aan de Rijksstraatweg in Dordrecht. Het gebouw bleek, een voormalig hotel, wat omgebouwd is tot een woongebouw met een vijftal appartementen. Er is korte tijd sprake geweest van een uitslaande brand. Een van de aanwezige bewoners heeft bij een bluspoging, brandwonden opgelopen en moest hiervoor in het ziekenhuis worden behandeld.

Rond de klok van twaalf uur kon het sein worden gegeven dat de brand onder controle was. Voor de nabluswerkzaamheden die nog een aantal uur duurde, is vervangend personeel ingezet. Omstreeks drie uur konden alle werkzaamheden worden beeindigd en konden de laatste voertuigen retour naar de kazernes.

De schade aan het woongebouw is enorm. Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerden bij te staan in de afhandeling van de schade. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Team brandonderzoek gaat samen met het team Forensische Opsporing van de politie na het weekend onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.