Dubbeldamse en Dordtse dampromotor en vooral liefhebber Aart de Bruin (87) overleden

21 juni 2017
Dubbeldamse en Dordtse dampromotor en vooral liefhebber Aart de Bruin (87) overleden

DORDRECHT -/DUBBELDAM - Aart de Bruin was een hoffelijke dampromotor die jarenlang de Eerste Dubbeldamse Dam Vereniging (EDDV) en later damclub Dordrechtr diende. Op de website van de laatste vereniging wordt zijn overleden gemeld op 87-jarige leeftijd. Tot 1 oktober vorig jaar was hij nog actief achter de honderd ruiten bij zijn club.

Aart behoorde met leden van de familie Van der Weteringh tot de  bekenste Dubbeldamse dammers. Als ook een diplomaat stond hij voor zijn denksport.

In het verleden was Dordrecht door de inzet van wijlen Frits van Vloten ook even de hoofdstad van de damwereld met de vestiging van het landelijk bondsbureau en de werelddambond.  Daar genoten ook dammers van zoals Aart de Bruin.

Hij wist ook mensen als donateur aan de damclub te vinden en op zijn fiets kwam hij dan persoonlijk soms meer dan 25 jaar de donatie ophalen.  Dat maakte hem tot  een bijzonder clublid.

Bericht damclub Dordrecht:

In de nacht van 14 juni 2017 is onze oudste damvriend Aart de Bruin overleden in de leeftijd van 87 jaar. Hij werd in december 1946 op  17 jarige leeftijd lid van ex EDDV. Van deze Dubbeldamse damvereniging is hij vele jaren voorzitter geweest.

Na de fusie met ex DDV op 1 juli 2002 waaruit DC Dordrecht is ontstaan werd hij benoemd tot erelid van onze nieuwe club. Aart werd in 2006 Kampioen van Dordrecht 1e klasse en in 2014 Clubkampioen van DC Dordrecht. Hij heeft nog gedamd tot 1 oktober vorig jaar waarna hij helaas moest stoppen vanwege zijn ziekte.

Wij verliezen als club met het overlijden van Aart niet alleen een fijne dammer maar ook een prettig en zeer sympathiek mens.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit grote verlies. Dat Aart moge rusten in vrede.

Namens het bestuur en leden van DC Dordrecht,

Cor Leenheer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.