Werkgevers Drechtsteden brengen speerpuntenbrochure 'Drechtstad in balans' uit

22 juni 2017
Werkgevers Drechtsteden brengen speerpuntenbrochure 'Drechtstad in balans' uit

DORDRECHT - De Werkgevers Drechtsteden (WD) brengen een speerpuntenbrochure uit met 7 punten om de regio economisch sterker te maken. Het boekje heeft de titel ‘Drechtstad in balans’ en is gisteren uitgereikt aan de Peter van der Velden, voorzitter van de Drechtraad.

De werkgevers stellen het volgende: “Als we op weg willen naar één “Drechtstad in Balans” is het noodzakelijk dat we de Drechtsteden bereikbaar én duurzaam maken. Een optimaal vestigingsklimaat is voorwaarde voor groei! In dit (groei)scenario is het goed werken en wonen in onze regio.

Zaken zoals fijnstof en geluid, die de leefbaarheid aantasten, worden met voortvarendheid aangepakt. Als speerpuntregio voor energietransitie is Drechtsteden koploper met maatregelen voor energiereductie. Werkgevers Drechtsteden levert daarbij een concrete bijdrage door middel van een visie op de afwikkeling van het verkeer op de “Ruit van de Drechtsteden”. Deze ruit omvat de A16, A15, A27 en N3.

Één “Drechtstad in Balans” betekent ook voldoende beschikbaarheid van gekwalificeerd technisch personeel en een (publiek) aanbestedingsbeleid dat er mede zorg voor draagt dat het MKB in de eigen regio bij voorrang in aanmerking komt bij de inkoop van de overheden inclusief de zogeheten verbonden partijen. De Drechtsteden zijn pas echt in balans als er sprake is van een krachtige regionale en economische samenwerking waarbij daadkracht en realisering de richting bepaalt en niet het formuleren van plannen de boventoon voert. Werkgevers Drechtsteden is er daarbij van overtuigd dat de geschetste doelen slechts bereikt kunnen worden indien wordt ingezet op een herindeling van de Drechtsteden tot één Drechtstad.
Werkgevers Drechtsteden vindt dat al deze thema’s onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Gekozen is voor een actiegerichte agenda! Alleen dan komt naar onze mening Drechtstad in balans!!

Terugkijkend op de afgelopen periode is de Werkgevers Drechtsteden (WD) van mening dat in tal van projecten de politiek en de WD daadwerkelijk samen zijn opgetrokken en resultaten zijn bereikt. Natuurlijk zijn er nog tal van zaken samen te regelen. Dat is dan ook de  reden dat de WD opnieuw een speerpuntenbrochure heeft uitgebracht. Een aantal punten zijn bekend doordat ze nog steeds actueel zijn. Andere punten zijn nieuw!

De WD brengt deze brochure uit aan de gemeenteraadsfracties met als doel hen te vragen rekening met deze punten rekening te houden bij het opstellen van de verschillende verkiezingsprogramma’s en in de verkiezingscampagne. Uiteraard ook om te zorgen dat er de komende jaren met de colleges daadwerkelijk uitvoering aan de punten wordt gegeven. De Werkgevers Drechtsteden werken daar ook graag zelf aan mee. Naar hun mening is samenwerken in deze economisch onzekere tijden meer dan noodzakelijk.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.