Woning gesloten vanwege vondst drugs

23 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Woning gesloten vanwege vondst drugs

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht sluit een woning vanwege de vondst van drugs in het pand.
In de woning zijn 479 hennepplanten aangetroffen. De grootte van de hoeveelheid hennepplanten, het professionele karakter van de plantage en de diefstal van elektriciteit hebben burgemeester Van der Velden ertoe doen besluiten de woning te sluiten en niet eerst een waarschuwing te geven. De woning is gesloten van 19 juni tot 19 augustus 2017.

Gevaar openbare orde en veiligheid
De productie van en handel in verdovende middelen is een groot gevaar voor de maatschappij. Daarom wordt er hard tegenop getreden. In dit geval was de mate van professionaliteit en de grootte van de plantage aanleiding voor de burgemeester om de woning te sluiten en geen waarschuwing uit te doen naar de eigenaar.

Echter, de eigenaar heeft geprobeerd om op verschillende manieren controle te houden op het huurpand en te voorkomen dat er illegale praktijken plaats zouden vinden. De burgemeester vindt het daarom terecht dat de woning niet voor 3 maanden wordt gesloten, maar met terugwerkende kracht voor 3 maanden; dat betekent dat de woning feitelijk maar 2 maanden gesloten is. Daarnaast wordt de eigenaar in staat gesteld om de woning te betreden, zodat hij de woning weer klaar kan maken voor een volgende huurder en de aangebrachte schade kan herstellen.

Tegen productie en handel van verdovende middelen wordt hard opgetreden; de uitstraling op de buurt is slecht, vaak zijn er criminele organisaties betrokken en kunnen zich ripdeals of andere vormen van geweld voordoen in de omgeving, onschuldige buurtbewoners kunnen slachtoffer worden en druggebruik is erg slecht voor de gezondheid.

Verantwoordelijkheid eigenaar
Ondanks het feit dat de eigenaar voorzorgsmaatregelen had getroffen, is er toch in de woning een grote hennepplantage aangetroffen. De burgemeester vindt dat de eigenaar zich om de tuin heeft laten leiden en dat hij andere maatregelen kon treffen om meer controle te houden. Sluiting van een woning is een stevige maatregel die niet zomaar opgelegd wordt aan gebruikers en/of eigenaren. Laat deze sluiting een voorbeeld voor anderen zijn om goede controle op het eigen woonhuis te houden bij verhuur hiervan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.