Recreatieve Fietsroutes in Dordrecht geopend

23 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Recreatieve Fietsroutes in Dordrecht geopend

DORDRECHT - Dordrecht kent prachtige recreatieve fietsroutes. Zo is Dordrecht onderdeel van de vandaag geopende Maasfietsroute, die loopt van bron tot monding. Ook zijn in Dordrecht onlangs drie vorig jaar aangelegde stad-land verbindingen officieel geopend. Die verbinden de Dordtse binnenstad met het groen om de stad. Recreatieve fietsroutes zijn een onderdeel van de fietsnota 'Dordrecht Fietst Verder'.

Wielerprominent Leontien van Moorsel opende de Maasfietsroute, officieel La Meuse-à-Vélo, vandaag in Venlo. Daarbij waren dertig partijen uit Nederland, België en Frankrijk aanwezig, waaronder Erik Zindel van de VVV Zuid-Holland Zuid. De internationale fietsroute langs de Maas telt meer dan 1.000 km en loopt van de bron tot de monding, onder meer langs Dordrecht. Op www.maasfietsroute.eu staan de fietstrajecten met informatie en vele highlights die langs de route te beleven zijn. Ook is er een filmpje gemaakt.

Stad-landverbindingen
In Dordrecht zijn ook drie stad-landverbindingen officieel geopend. Dit zijn aantrekkelijke fietsroutes die de binnenstad van Dordrecht verbinden met het groen om de stad. Deze stad-landverbindingen zijn als het ware de hoofdassen van het recreatief fietsnetwerk en ontsluiten elk een ander deel van de Biesbosch.

De drie routes zijn zoveel mogelijk gekoppeld aan de stedelijke ecologische structuren van de Wantijzone, de Amstelwijckzone en de Dordtwijkzone. De Merwekade is voor alle drie het startpunt. Daarom is daar bij de Waterbushalte een digitale zuil geplaatst met informatie over de fietsroutes, wandelroutes en de stad Dordrecht en de Biesbosch.

De stad-landverbindingen zijn mede gefinancierd dankzij subsidie van de provincie Zuid-Holland. De routes gaan over bestaande fietspaden waar bewegwijzering en informatiepanelen aan zijn toegevoegd om de routes aan te duiden. Ook zijn op diverse plaatsen picknickbankjes neergezet en verwijsbordjes naar horeca gemaakt. De aanleg was eind 2016 voltooid.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.