John van der Net:"Agressie bij Sociale Dienst Drechtsteden onacceptabel"

22 februari 2014
John van der Net:"Agressie bij Sociale Dienst Drechtsteden onacceptabel"

DORDRECHT - De VVD Dordrecht spreekt in zijn algemeenheid haar zorgen uit over de agressie tegen ambtenaren. Twee ambtenaren van de milieudienst Zuid-Holland Zuid zijn enkele weken geleden met de dood bedreigd. Ze kregen op hun woonadres een kogelbrief thuisgestuurd gericht aan de gemeente Dordrecht. De VVD Dordrecht wil dat er hard wordt opgetreden tegen deze bedreigingen en agressie.

John van der Net (VVD):"Wij staan pal achter onze ambtenaren die niets anders doen dan het beleid uitvoeren. Wij hopen dat de politie de daders van deze laffe bedreigingen snel kan opsporen en oppakken. In een bericht van ADD van 13 februari jl. staat dat er in 2013 er 48 klanten van de SDD een officiële waarschuwing hebben gekregen en 12 klanten een pandverbod.

De VVD Dordrecht is bezorgd over deze aantallen. Agressie is op geen enkele manier te tolereren en te rechtvaardigen. Wij hebben vragen over het pandverbod. Dat een klant geen toegang meer heeft tot het pand van de SDD is naar de mening van de VVD Dordrecht geen sanctie. Er is dan geen controle meer en het is meer te beschouwen als een vrijbrief voor fraude.

De SDD heeft ook de mogelijkheid om een uitkering te korten en voor maximaal 3 maanden op te schorten. We willen graag weten of deze sancties ook zijn toegepast bij agressief gedrag, of er aangifte is gedaan en of de eventuele schade is verhaald? De gemeenschap moet niet opdraaien voor de schade veroorzaakt door deze lieden".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.