Voorzitter a.i.:'Toekomst RTV Dordrecht als een brede media-organisatie'

01 maart 2017

DORDRECHT - De voorzitter a.i. van RTV Dordrecht, Hans Berrevoets, ziet toekomst voor de Dordtse publieke omroep. In de Stem van Dordt komt hij aan het woord: "Ik zie weer toekomst voor RTV Dordrecht. En dan vooral als brede media-organisatie. Natuurlijk blijft de televisie een belangrijk onderdeel, maar de medewerkers moeten meer bieden. Dus ook zeer actief met de radio, website en sociale media, waarmee we de jongeren kunnen aanspreken."

Piet de Meer sprak met de voorzitter a.i. en noteert dat het journalist een pittige klus is. , want er is de laatste jaren de nodige kritiek geweest op de lokale omroep. Berrevoets: "Dat is voor een deel begrijpelijk, maar we moeten niet bij de pakken neerzitten. Als we met elkaar de schouders eronder zetten en weer trots zijn op wat we doen, dan zie ik volop kansen. Die moeten we met beide handen grijpen."

Het laatste onderzoek van Onderzoekscentrum Drechtsteden geeft hem hierin gelijk. Ook wethouder Piet Sleeking ondersteunt deze visie. "De kijkers moeten weer met plezier naar RTV Dordrecht kijken. We willen goede medewerkers aan ons binden. Dat moet natuurlijk wel passen binnen het beperkte budget."
Zo was na lange tijd Ad van den Herik terug op de buis samen met cameraman Fokko van der Straaten. In het programma Ad op pad volgden zij Koningin Maxima tijdens haar bezoek aan het Dordrechts Museum. "Daarnaast is er Studio De Witt op de radio met Ben Corino en dat is ook op tv te zien. De combinatie radio, tv, internet en sociale media daarop willen we meer inspelen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.