Complimenten voor RTV Dordrecht van columnist Kees Thies in AD De Dordtenaar

25 april 2017
Complimenten voor RTV Dordrecht van columnist Kees Thies in AD De Dordtenaar

DORDRECHT - De locale omroep RTV Dordrecht, die graag de zendmachtiging voor vijf jaar wil verlengen, krijgt  vandaag een compliment van columnist Kees Thies in AD De Dordtenaar.

Hij vindt dat er betere programma's te zien en te horen zijn. Thies waardeert ook de rust rondom de omroep, die vroeger bekend stond door media aandacht rond zogeheten om Hoeksche en kabeljauwse twisten.

Columnist Kees Thies schrijft op zijn vaste plek in de krant:  dinsdag 25 april 2017:

RTV Dordrecht lijkt zich momenteel, zowel bestuurlijk als programma-inhoudelijk, in rustig vaarwater te bevinden.

Het dagelijkse televisienieuws bijvoorbeeld ziet er tegenwoordig wat strakker uit, met kortere en minder oubollige items (geen minutenlang getrut meer met kindjes en ballonnetjes op schoolpleintjes) en er wordt vaker gebruik gemaakt van voice-overs die niet weggelopen lijken te zijn uit een Zuid Limburgse kindercrèche.

Ook op de radio bespeur ik enige vooruitgang, want sinds de breuk met ‘radiopartner’ Media78 (waarmee intern al heel lang geruzied werd) klinkt de zender nu gelukkig stukken minder als een zwak carbonaftreksel van 3FM en 538.

Of er bij RTV Dordrecht nu eindelijk ook iets van een serieus verdienmodel gestalte begint te krijgen, weet ik niet.

Wat ik wél weet is dat er hoognodig centen verdiend moeten worden, want met louter de omroepsubsidie en de gemeentelijke aanvulling daarop kun je als lokale omroep van een middelgrote provinciestad never nooit het hobbyistenniveau ontstijgen.

De licentieaanvraag voor een komende uitzendperiode van vijf jaar is inmiddels de deur uit en niets lijkt een honorering daarvan door het Commissariaat voor de Media nog in de weg te staan.

Hoewel... er is nóg een ‘kaper’ op de kust, namelijk Next Media... voortgekomen uit de ouwe Media 78-clan, die eind vorig jaar door RTVD-hoofdredacteur Ton van Wijngaarden buiten de deur is gezet. Natuurlijk hebben deze voormalige radiomedewerkers het volste recht om mee te dingen naar een uitzendlicentie, maar ik heb het vermoeden dat hun initiatief weinig kans van slagen heeft.

Bij meerdere aanvragen vraagt het commissariaat namelijk advies aan de gemeente. Maar daar is men nou juist zo blij en opgelucht dat het bij RTV Dordrecht momenteel even zo lekker ‘windstil’ is. Een gemeentelijk advies om de aanvragers hun krachten te laten bundelen, zie ik er ook niet van komen, want in nóg eens vijf jaar hoekse en kabeljauwse omroeptwisten heeft niemand nog trek.

(Ton van Wijngaarden  is vanaf half 2016 directeur-hoofdredacteur. Vanaf 8 maart 2017 zit er een nieuw bestuur dat namens de stichting RTV Dordrecht formeel de aanvraag in Hilversum heeft gedaan voor een nieuwe vergunning. De gemeente heeft voor het geven van een advies over de kandidaten voor de nieuwe zendvergunning een stappenplan gemaakt.)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.