Dordrecht wil dat RTV Dordrecht weer voor vijf jaar zendmachtiging krijgt

28 juni 2017
Dordrecht wil dat RTV Dordrecht weer voor vijf jaar zendmachtiging krijgt

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders wil dat RTV Dordrecht ook de komende vijf jaar een uitzendmachtiging krijgt. Het college stelt de gemeenteraad voor om een positief advies over RTV Dordrecht uit te brengen aan het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat beslist over de zendmachtiging, maar vraagt wel altijd advies aan de gemeente.

De gemeente Dordrecht stelt dit vandaag in een persbericht. Directeur/hoofdredacteur van RTV Dordrecht, Ton van Wijngaarden, beschouwt het besluit van het college van b. en w. als een goede stap. "Hieruit spreekt vertrouwen en verder wachten we de verdere procedure af".

De huidige vergunning van RTV Dordrecht loopt in 2017 af. RTV Dordrecht wil zelf graag door, maar er is ook een andere belangstellende, Next Media. De gemeente heeft gekeken of de twee partijen kunnen samenwerken, maar ziet daarvoor geen mogelijkheden. Next Media is de opvolger van Media 78, die vijf jaar geleden opging in RTV Dordrecht. Die samenwerking is vorig jaar beëindigd. Hoewel beide partijen aan alle eisen voldoen die de mediawet stelt, heeft het college nu een voorkeur voor RTV Dordrecht uitgesproken. Het college acht de plannen van RTV realistischer en meeromvattend. Daarbij heeft het college waardering voor de verbeteringen die RTV Dordrecht vanaf 2016 heeft ingezet, aldus het college in het persbericht.

Als de gemeenteraad het standpunt van het dagelijks bestuur van de stad overneemt, gaat het Dordtse standpunt naar Hilversum. Het Commissariaat voor de Media neemt dan een beslissing. Als dat ook positief voor RTV Dordrecht is, dan begint formeel vanaf 24 september 2017 een nieuwe termijn van vijf jaar te lopen.

RTV dordrecht zegt nog blij te zijn met de constatering van de gemeente dat met waardering wordt gekeken naar de verbeteringen die RTV Dordrecht vanaf 2016 heeft ingezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.