Annie M.G. Schmidt en Dordtse boekenmarkt

28 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Annie M.G. Schmidt en Dordtse boekenmarkt

DORDRECHT - Op zondag 2 juli is er een grote collectie boeken, muziek- en beelddragers en andere voorwerpen rond Annie M.G. Schmidt te vinden in kraam 812 op de Groenmarkt.

Als kind was Elseline Knuttel al groot fan van Annie M.G. Schmidt. Haar vader las haar Wiplala voor en declameerde voor het slapen gaan het gedicht ‘De vogel Bis Bis Bis, waar iedereen zo bang voor is’. Ze leerde alle liedjes van Ja zuster Nee zuster uit haar hoofd. In haar latere loopbaan als leerkracht, bibliothecaris en uitgever vormde het oeuvre van Annie Schmidt een rode draad.

Samen met Jan Stroeve en Peter Marijnissen trad ze in de jaren ‘80 op met twee Annie Schmidt-programma’s.

Door deze voorliefde ontstond een enorme verzameling van natuurlijk kinderboeken, boeken voor volwassenen, maar ook van programmaboekjes van musicals en toneelvoorstellingen, geluidsopnames van bijvoorbeeld de Familie Doorsnee en het volledige script van Ja zuster Nee zuster.

Naar aanleiding van haar privé-verhuizing besloot ze deze collectie te saneren en alleen de pareltjes mee te nemen naar haar nieuwe huis, al met al nog een mooi gevuld erekastje. De rest, bij elkaar enkele honderden items, is nu te koop tijdens de Dordtse boekenmarkt. Knuttel vond dat het tijd werd dat een groot deel van deze boeken, opnames en voorwerpen nu wel eens in de verzamelingen van andere Annie Schmidt-liefhebbers terecht mogen komen.

Fans van Annie M.G. Schmidt kunnen hun slag slaan bij kraam 812 op de Groenmarkt tijdens de Dordtse Boekenmarkt op 2 juli 2017.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.