Sponsortochten voor De Hoop brengen ruim 225.000 euro op

05 juli 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - In slechts 48 uur trokken driehonderd fietsers en begeleiders van 22 tot 24 juni door heel Nederland. De deelnemers aan ‘Rondje Nederland’, een team-estafette van 1200 kilometer rond Nederland, starten en finishten in Dordrecht. Op de laatste dag werd ook de Toertocht gefietst in omgeving Dordrecht. Samen haalden de fietsers ruim 225.000 euro op voor Stichting De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen.

Cycle for Hope was dit jaar een pittige editie. Ondanks de temperaturen boven de 30 graden gingen de teams met enthousiasme op pad. Ze doorstonden onweersbuien in Zeeland, windkracht 5 tegen op de Afsluitdijk en langdurige miezerregen.

Afzien
“We hebben wind gehad en een beetje regen, maar dat mag de pret niet drukken. Het is wel fantástisch om dit zo samen met elkaar te doen voor het goede doel,” reageerde fietser Jan-Willem. Ondanks de zware weeromstandigheden, haalden alle teams vol trots de finish. Ze zamelden daarmee een prachtig bedrag in voor Stichting De Hoop.

Nieuw leven opbouwen
Stichting De Hoop biedt met deze opbrengst hulp bij verslaving en psychische problemen, van preventie tot re-integratie. Dankzij de inzet van deelnemers aan Cycle for Hope kan De Hoop mensen welkom heten in inloophuizen, preventielessen geven op scholen en werkervaringsplaatsen aanbieden waar cliënten een nieuw leven opbouwen.

Doe mee in het najaar of in 2018
Volgend jaar vindt Rondje Nederland plaats van 21 – 23 juni 2018. Voorinschrijven kan via www.cycleforhope.nl/voorinschrijving. Behalve het Rondje Nederland en de Toertocht organiseert
Cycle for Hope dit jaar nog een mountainbike-marathon. Aanmelden daarvoor kan op www.cycleforhope.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.