Sportboulevard geevalueerd

11 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Sportboulevard geevalueerd

DORDRECHT - Uit een evaluatie blijkt dat de Sportboulevard zowel in technische - als in organisatorische zin complex is en hoge eisen stelt aan de samenwerking tussen partijen. Ruim 800.000 keer per jaar wordt de Sportboulevard bezocht. Ruim driekwart van de gebruikers bezoekt het sportgebouw één of meerdere keren per week. Het gebouw is in een goede tot uitstekende conditie maar er is op diverse vlakken ruimte voor verbetering.

Eind 2010 heeft de Sportboulevard, met Optisport als exploitant, haar deuren geopend. De afgelopen jaren zijn grote (inter)nationale sportevenementen georganiseerd zoals de World Cup Shorttrack en het EK Korfbal. De Sportboulevard heeft trouwe bezoekers onder verenigingsleden en recreanten. Het complex heeft zich ontwikkeld tot dé plek voor talentontwikkeling in Dordrecht maar ook daar buiten.

Hogere ambitie
De eerste jaren stonden vooral in het teken van inrichten en inregelen van het gebouw en de samenwerking. Wethouder Reynvaan (Sport) over de evaluatie: "Sommige zaken liepen na de opening anders dan verwacht. Recreatieve bezoekerscijfers liepen achter, 92 punten stonden op een verbeterlijst en er viel een lamp. De evaluatie heeft ons geleerd dat het gebouw staat als een huis maar er is aanleiding voor verbetering van bijvoorbeeld gebruikerstevredenheid, schoonmaak en (onderhoud en inhoudelijke) samenwerking." De betrokken partijen willen een nieuwe hogere ambitie met elkaar afspreken. In samenwerking met Optisport is de gemeente een traject gestart om dat streven verder vorm te kunnen geven.

Optisport is inmiddels gestart met het verbeteren en uitbreiden van de dienstverlening. Gebruikers van de Sportboulevard worden meer betrokken en krijgen meer de ruimte. Horeca wordt uitgebreid en er wordt bekeken of en hoe het assortiment aangepast kan worden met meer gezonde voeding voor bijvoorbeeld talenten en topsporters.

Topsport evenementen
Optisport, gemeente en andere betrokken partijen trekken samen op om de tevredenheid van verenigingen te vergroten, om meer individuele sporters en bezoekers te trekken en talenten verder te helpen. Daarnaast is het streven (minimaal) vier topsport evenementen naar de stad te halen. Zo wordt van 5 tot en met 8 oktober de World Cup Shorttrack georganiseerd in de Sportboulevard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.