Molenbeekse voetbalvrouwen komen op bezoek bij Cruyff Court Wielwijk

13 juli 2017 door Hennie van der Zouw
Molenbeekse voetbalvrouwen komen op bezoek bij Cruyff Court Wielwijk

DORDRECHT - Op 15 juli komt het damesteam van RWD Molenbeek op bezoek in Dordrecht om daar kennis te maken met het Cruyff Court gelegen in Wielwijk. De ‘tournee’ komt voort uit het project "Play and Peace". Een project dat door initiatiefnemer Unico van Kooten in het leven is geroepen naar aanleiding van de aanslagen in Brussel, met als doel om in Brussel een Cruyff Court te realiseren. Het Cruyff Court moet meer sociale cohesie en onderlinge binding creëren. Een plek waar kinderen en jongeren veilig kunnen spelen en leren.

De dames van de Molenbeekse voetbalclub RWDM, de snelst groeiende damesvoetbalclub in België, vragen met hun tournee door Nederland (15 en 16 juli) aandacht voor het Cruyff Court project in Molenbeek. Op 15 juli is de vertegenwoordiging, waaronder ook wethouder Ann Goris uit Molenbeek, aanwezig op het Cruyff Court in Wielwijk. Daar zal in eerste instantie een gratis techniektraining worden verzorgd door Pelota voor geïnteresseerden uit de wijk. Daarnaast zal het damesteam van RWD Molenbeek een wedstrijdje spelen tegen dames van SV Oranje Wit en De Zwerver.

De voornaamste reden voor het initiatief om juist naar Dordrecht te komen is de betrokkenheid van de Rotary Club Dordrecht bij het project Play and Peace. Ook zij dragen bij aan het realiseren van een Cruyff Court in Molenbeek. Daarnaast vinden er in Dordrecht verschillende activiteiten plaats op de Cruyff Courts. Zo begeleiden buurtsportcoaches vanuit het Sportbedrijf (gecertificeerde Cruyff coaches) in samenwerking met het jongerenwerk R-Newt, jongeren uit de wijk (Cruyff Court heroes) om activiteiten op te zetten.

Meer dan een trapveldje
Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken. Met een Cruyff Court wordt de functie die dat oude trapveldje had, weer terug in de wijk gebracht. De kinderen uit de buurt krijgen een goede, veilige plek om te sporten en door de samenwerking met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sport- en voetbalverenigingen, en het lokale bedrijfsleven heeft het Cruyff Court ook een belangrijke sociale functie in de wijk.

Programma Cruyff Courts te Wielwijk
- 09.30-10.30 Techniek training voor Dordtse jeugd
- Opening wethouder Reynvaan en uitleg werking Cruyff Court
- 10.30-12.30 Technische training voor RWD Molenbeek door Stojan Visser
- Wedstrijd(en) Oranje Wit, De Zwerver en RWDM Girls Molenbeek

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.