Big Rivers komt dit jaar met herbruikbare plastic glazen en wordt duurzamer

08 juni 2017
Big Rivers komt dit jaar met herbruikbare plastic glazen en wordt duurzamer

DORDRECHT - Big Rivers schenkt dit jaar meer aandacht aan het milieu. Daarom gaan ze herbruikbare plastic glazen introduceren. Deze speciale glazen (0,25 l) met Big Rivers opdruk kun je eenmalig kopen voor €2,50. Bij het halen van een nieuw drankje kun je deze inwisselen voor een schoon glas. Aan het einde van het festival kan men het glas mee naar huis nemen als leuke souvenir. De glazen zijn tijdens het festival verkrijgbaar bij de merchandise verkooppunten en bij de aangesloten horecagelegenheden.

Veel trouwe Big Rivers gangers reageren enthousiast op de facebookpagina van Big Rivers. “Gelijk een leuk glas erbij”, zegt Brenda van Rijsbergen. Sommigen vinden het glas wat duur en vinden het jammer dat er geen statiegeld opzit. Die worden een beetje op de vingers getikt door andere Big Rivers fans, want: Big Rivers is gratis. “Er zijn al heel veel festivals die werken met dit principe maar we zijn ook geïnspireerd door Lepeltje Lepeltje. Wat een mooi, schoon terrein zagen we daar!”, licht de organisatie het besluit nog toe.

De organisatie doet een oproep aan het publiek het initiatief te omarmen en met elkaar te werken aan een prachtig, schoon en groen festival. “Big Rivers is van ons allemaal en zo wordt dit door het publiek ook gevoeld. Het festival is een echt volksfeest waar plezier maken centraal staat. Juist de saamhorigheid en de sociale cohesie is tijdens het festival zo voelbaar”, aldus de organisatie.

Nog enkele maatregelen ten gunste van het milieu zijn: de foodtrucks werken met papieren en houten verpakkingen, er zijn verschillende afvalbakken om het afval te scheiden en je kan het blokkenschema opzoeken via TimeSquare.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.