Toch geen Big Rivers podium op het Scheffersplein Dordrecht

20 juni 2017
Toch geen Big Rivers podium op het Scheffersplein Dordrecht

DORDRECHT - Het Scheffersplein zal toch geen poppodium krijgen tijdens het komende Big Rivers festival. Volgens Big Rivers wilden de horecaondernemers bij het plein niet mee doen met de inzet voor duurzame glazen.

RTV Dordrecht meldt nu: "Op Scheffersplein lijkt definitief geen podium te komen tijdens Big Rivers. Het bestuur van het gratis festival is niet ingegaan op de uitnodiging van Dordts Genoegen om tot een compromis te komen." Dat zegt Marcel Visser van het Dordtse restaurant.

"Dit is precies hoe ik het vanaf het begin heb ervaren: ze geven geen centimeter mee", zegt Visser. "Ze willen niet dat wij zelf de glazen kopen. Voor mij geeft dat aan dat het niet om het milieu gaat, maar om het verdienmodel."

Vorige week liet de ondernemer van het restaurant weten dat hij nog altijd open staat voor onderhandelingen met Big Rivers, om alsnog een podium op het Scheffersplein te zetten.

Tot zover RTV Dordrecht.

Big Rivers verwoordt de eigen actie op de volgende wijze:

"We hebben groot nieuws. We gaan dit jaar met zijn allen groen, en met groen bedoelen we duurzaam. De organisatie, artiesten en bezoekers zijn jaarlijks samen verantwoordelijk voor zo’n 9500 kilo afval. Dat moet minder kunnen, toch? Daarom gaan we dit jaar voor het eerst werken met herbruikbare plastic glazen met een leuke Big Rivers opdruk. Dit glas koop je eenmalig voor €2,50 en daarna lever je hem bij het halen van een nieuw biertje weer in voor een schoon, nieuw glas. Aan het einde van het festival mag je hem mee naar huis nemen als toffe souvenir. Zo gebruiken we minder plastic, hebben we een schoner festivalterrein en dat is uiteindelijk een stuk beter voor het milieu.

Naast de herbruikbare plastic glazen gaan we nog meer doen om het festival duurzamer te maken. Zo werken de foodtrucks met papieren en houten verpakkingen, zijn er verschillende afvalbakken om je afval te scheiden en kan je het blokkenschema opzoeken via TimeSquare."

"Hey ho, Let’s go green."

Tot zover Big Rivers.

De columnisten Kees Thies (AD De Dordtenaar) en Thijs Blom (Dordt Centraal) hebben de duurzame actie van Big Rivers gesteund. Blom drinkt gewoon om het glas te betalen een biertje minder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.