20e editie Big Rivers met Friends on Friday en foodtruckfestival

13 juli 2017
20e editie Big Rivers met Friends on Friday en foodtruckfestival

DORDRECHT - Big Rivers, het muziekfestival dat van 14 tot 16 juli plaatsvindt in het historisch centrum van Dordrecht, viert dit jaar zijn 20e editie. Dit wordt gevierd met ruim 115 acts, 10 podia en een foodtruckfestival.

Big Rivers vindt aankomend weekend voor de twintigste keer plaats. Het festival is uitgegroeid van klein festival met zo’n veertig acts, tot het grootste gratis festival van Dordrecht, met dit jaar maar liefst 115 acts. Zo kan je dit jaar onder andere genieten van The Dirty Daddies, The Great Queen Rats, Lucky Fonz III, Jon Cleary, Ebo Taylor, Dulfer Jazz, DeWolff, The Kik, Bazzookas en Lucien Foort. Naast een recordaantal acts op het affiche, zijn er dit jaar ook drie nieuwe podia. Bezoekers kunnen nu ook genieten van optredens bij Visser’s Poffertjes, het Nijhoff Schilders Stage aan het Bagijnhof en bij restaurant Post.

Foodtruckfestival
Ook nieuw dit jaar is het foodtruckfestival bij de Houttuinen. Hier wordt een groot terras ingericht waar de bezoekers even kunnen ontsnappen van de drukte en kunnen genieten van wat te eten. Vanuit een omgebouwde caravan gaat een DJ platen draaien. Elke dag wordt er muziek gedraaid met een ander thema. Vrijdag ‘flower power’, zaterdag ‘back tot he disco’ met een verlichte dansvloer en spiegelbollen en zondag ‘meezing feest’.

Big Rivers trein
Speciaal voor Big Rivers, rijdt het elektrische treintje van Dordrecht tours een speciale route langs de verschillende podia. Voor €10,- koop je een Hop On Hop Off ticket waarmee de bezoeker de gehele dag gebruik kan maken van de trein. Voor meer info zie www.dordrechttours.nl

Let’s go green
Het festival neemt dit jaar ook serieuze stappen op het festival te verduurzamen. Zo wordt er dit jaar gebruik gemaakt van herbruikbare plastic glazen. Deze speciale glazen met Big Rivers opdruk koopt men eenmalig voor €2,50 en kan men bij het halen van een nieuw drankje inwisselen voor een nieuw, schoon glas. Aan het einde van het festival kan men het glas mee naar huis nemen als leuke souvenir. De glazen zijn tijdens het festival verkrijgbaar bij de merchandise verkooppunten en bij de aangesloten horecagelegenheden. Het programmaboekje kan men vinden via de app TimeSquare.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.