Koos (Jac.) Hogeweg wil CDA Dordrecht aan goed resultaat helpen

09 november 2009

DORDRECHT - Jac. (Koos) Hogeweg wil het Dordtse CDA als bekende Dordtenaar aan een beter verkiezingsresultaat helpen. Hij heeft zich daarom, alhoewel hij bijna tachtig jaar oud is, op de kandidatenlijst laten zetten voor het CDA. Hogeweg, die de grondlegger was van het evangelisch opvangcentrum De Hoop, heeft in de jaren zeventig en tachtig jarenlang in de gemeenteraad gezeten. Hij kwam vorig jaar nog in het landelijke nieuws als voorzitter van een stichting die in de geboorteplaats van politicus A.Kuyper een standbeeld mogelijk maakte. Premier Balkenende kwam voor de onthulling naar Maassluis toe. De kandidatenlijst voor het CDA zal op 23 november worden besproken en vastgesteld in de Buitenwacht. Oud CDA raadslid Bert van den Burgh is voorzitter van de stichting Buitenwacht, alhoewel hij zich als sociaal bewogen Dordtenaar niet partijgebonden presenteert.

Het Dordtse CDA haalde in 2006 maar vier raadszetels. Dat was voor de partij een historisch gezien zeer lage uitslag. De zogeheten christelijke partijen waren in de jaren zventig nog goed voor dertien van de 39 raadsleden. CDA en Christenunie/SGP staan nu samen op acht zetels in de raad, maar hebben wel met Dion van Steensel en Aaike Kamsteeg een wethouder in het college. Jarenlang was eerst Cees de Kovel en later Govert Veldhuijzen de enige wethouder vanuit de christelijke politiek, met tussen 1982 en 1986 nog vier jaar CDA- Gerard Hovius als tweede wethouder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.