Beiaardier Boudewijn Zwart viert morgen vijftigste verjaardag met uitkomst van piano CD met psalmen

30 november 2012

DORDRECHT – De beiaardier van Dordrecht, Boudewijn Zwart, wordt morgen (1 december) vijftig haar. Hij viert dat muzikaal:  Zwart debuteert met een piano-cd met eigen composities die gebaseerd zijn op de eeuwenoude psalmmelodieën van het Geneefse Psalter (1539/1562). Zwart maakte een studie van verschillende muziekstijlen en liet zich inspireren door componisten uit de barokke en klassieke tot impressionistische en vroegmoderne perioden. Dat maakt deze cd voor zowel de geschoolde musicus als de klassieke muziekliefhebber een novum.

De cd heeft een speeltijd van 75 minuten en bevat psalmbewerkingen van psalm 4, 6, 16, 17, 21, 22, 23, 25, 26, 34, 37, 38, 39, 40, 42, 43, 44, 50 en 119. Van de meeste psalmen wordt ook het bijbehorende koraal gespeeld. Daarnaast zijn er ook twee improvisaties opgenomen.

Boudewijn Zwart stamt uit een bekende organistenfamilie. Hij studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en piano (hoofdvak) aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam (de voorloper van het Conservatorium van Amsterdam). In 1990 won hij alle categorieën

Sinds 2002 heeft Zwart ook de leiding van het Carillon Instituut Nederland te Dordrecht, een private hogere beroepsopleiding voor beiaardiers.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.