Vrijwilligershuis ondersteunt vrijwilligers met trainingen en workshops

14 augustus 2017
Vrijwilligershuis ondersteunt vrijwilligers met trainingen en workshops

DORDRECHT - Drechtsteden- Vrijwilligers kunnen zich vanaf nu weer via de website van de Vrijwilligersacademie, www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/academie, inschrijven voor de vele speciaal voor hen gemaakte trainingen en workshops. De meeste starten in september.

Iedereen kan meedoen
“Wij willen zoveel mogelijk mensen in staat stellen om vrijwilligerswerk te gaan doen,” vertelt Nilufer Cankaya, trainster bij de Vrijwilligersacademie. “Er zijn bijvoorbeeld  veel mensen die wel iets voor een ander willen doen, maar het moeilijk vinden om een keuze te maken uit de vele verschillende soorten vrijwilligerswerk. De workshop ‘Belangrijk om te weten’ is speciaal gemaakt om toekomstige vrijwilligers te helpen om iets te vinden dat bij hen past.”
Voor vrijwilligers die zich regelmatig afvragen of ze hun werk wel goed doen en of zij wel geschikt zijn voor hun taak, is de ‘Cursus bemoedigen’ ontwikkelt. De Vrijwilligersacademie wil deze vrijwilligers een steuntje in de rug bieden door hen letterlijk te leren moediger te worden en in zichzelf te geloven, zodat zij met plezier en zelfvertrouwen als vrijwilliger actief blijven. Cankaya is ook enthousiast over het toenemende aanbod van e-learning voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren. Dit is echt een uitkomst voor hen die naast hun betaalde baan vrijwilligerswerk doen of mensen die liever in hun eigen tempo iets leren. Ook deze workshops staan op de website van de academie.

Eens geleerd blijft geleerd
De academie voorziet in de behoefte van veel vrijwilligers, die een workshop willen volgen om hun werk nog beter te kunnen doen. Sommigen willen bijvoorbeeld meer achtergrondinformatie en tips over een bepaalde ziekte waar hun klanten mee worstelen. Of ze zijn taalvrijwilliger en volgen de Basistraining om hún deelnemer op het gebied van de Nederlandse taal nog beter te leren begeleiden. Vrijwilligers die met onvoorspelbare klanten werken, hebben veel aan de training ‘Geweldloos Communiceren’. Cankaya: “Er zijn zoveel workshops waar zij uit kunnen kiezen! We hebben echt een heel groot aanbod en de meeste workshops zijn gratis”.
Nilufer Cankaya nodigt vrijwilligers uit om eens een kijkje te nemen op de website van de Vrijwilligersacademie, vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/academie, en enthousiast te worden om een workshop te volgen. Men kan natuurlijk altijd even langskomen bij het Vrijwilligershuis op de Spuiweg 93 of een afspraak maken met een van de trainsters via tel. 078-2000223.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.