Cafe Nieuwe Bagatelle in Dordrecht zes weken dicht

30 mei 2016
Cafe Nieuwe Bagatelle in Dordrecht zes weken dicht

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft Café Nieuwe Bagatelle aan het Van Oldenbarneveltplein 93 opdracht gegeven de horeca-inrichting voor een periode van zes weken te sluiten. De sluiting is ingegaan op 20 mei 2016. De reden voor de sluiting is dat er op zondag 17 mei 2015 een ernstig geweldsincident nabij het café heeft plaatsgevonden. Eerder al, in september 2014, vond er een geweldsincident plaats bij dit café. Daarvoor kreeg de eigenaar al een formele bestuurlijke waarschuwing.

Op zondag 17 mei 2015 vond er buiten het café een vechtpartij plaats waarbij twee slachtoffers vielen. Beide personen werden ernstig mishandeld. Uit de rapportage en de verklaringen bleek dat alle betrokkenen bij de mishandeling bezoekers waren van het café.

Onderzoek
Bij ernstige geweldsincidenten zijn de openbare orde en veiligheid in en rondom betrokken horeca-inrichting aangetast en zou deze direct gesloten kunnen worden. De reden dat de burgemeester bij Café Nieuwe Bagatelle hier van afzag was omdat op dat moment de toedracht van het incident niet geheel duidelijk was en ook niet wie er bij betrokken waren.
Het besluit van de sluiting valt nu pas omdat het politieonderzoek en de afweging van de belangen van de exploitant lange tijd in beslag hebben genomen.

Vergunningen ingetrokken
Café Nieuwe Bagatelle in Crabbehof moet de deuren sluiten van 20 mei 2016 tot en met 30 juni 2016. Of het café na 30 juni opnieuw opengaat is nog maar de vraag. De leidinggevenden van het café voldoen niet meer aan de wettelijke gestelde eisen voor het houden van een horeca-inrichting. Reden voor de burgemeester om de vergunningen voor de exploitatie van het café in te trekken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.