Grootste gratis toegankelijke Pasar Malam van Nederland in Dordrecht

08 augustus 2017
Grootste gratis toegankelijke Pasar Malam van Nederland in Dordrecht

DORDRECHT - Van zondag 13 tot met woensdag 16 augustus zullen het Statenplein en de Sarisgang omgetoverd worden tot een Indisch dorp. Op twee podia is er de hele dag live muziek en zijn er culturele dansdemonstraties te bewonderen. Ook zijn er meer dan honderd kramen met Oosterse produkten.

Voor het 6e jaar op rij zal de gratis toegankelijke Pasar Malam neerstrijken in Dordrecht. In de kramen worden artikelen als wierook, spekkoek, kroepoek, kleding en sieraden tegen leuke prijzen aangeboden. De bezoekers kunnen zich lekker laten masseren. Bij de 20 restaurants kan men genieten van de lekkerste Indische maaltijden en snacks. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteit. De één heeft de beste Nasi Goreng gerechten en bij de ander haal je een heerlijke soto. Er is een ruime keuze in saté, lemper of broodjes. Dit in combinatie met de ruim 80 artiesten maakt de Pasar Malam in Dordrecht de grootste gratis toegankelijke Pasar Malam van Nederland!

Voor Dordrecht, door Dordrecht
Er werken veel muzikanten, standhouders en vrijwilligers uit Dordrecht mee om van deze Pasar een feest te maken. Het Istimewa team wordt versterkt door een groep vrijwilligers van het Big Rivers Festival uit Dordrecht. Pasar-artiesten uit de Drechtsteden die optreden zijn: Justine Pelmelay, Muziek-en Dansgroep Masohi, de band TripleB & Friends, Untung en Edu Schalk. Vorig jaar trad de band  Dordtse band Untung als primeur op het Senang podium op de Pasar Malam in Dordrecht. Nu een jaar later presenteert deze band hun eerste cd op het Istimewa podium op 15 augustus.

Indië herdenking
Op 15 augustus 1945 kwam er met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Op dinsdag 15 augustus 2017 wordeb op de Pasar Malam om 13:00 uur bij het podium op het Statenplein de slachtoffers van de Japanse bezetting herdacht. Het symbool van de Indiëherdenking: de Melati wordt daar gedragen. De Melati is ook te koop op de infokraam naast het podium.

Programma:
Evenals bij de voorgaande edities wordt het podiumprogramma gepresenteerd door Sylvia Elders.
Sylvia is een ervaren vakvrouw met veel kennis van de Indonesische cultuur. Bevlogen en betrokken vertelt zij over de geschiedenis, muziek, dans, culinaire lekkernijen en tradities afkomstig uit Indonesië.  Gekleed in de Indonesische klederdracht, de sarong en kebaya, neemt zij u mee naar de gordel van Smaragd.

Als “Special Geusts zijn “The Philly Ladies” toegevoegd. The Philly Ladies is een bijzondere samenwerking van Justine Pelmelay, Elleke Pelmelay en Stella Makadoero. De naam zegt het al: 'The Philadelphia Sound' met muziek van onder andere The Three Degrees.

Zondag 13 augustus
Open van 13:00 tot 20:30 uur
Hot News (All-round band met o.a. Country, Indorock, soul en funk)
The Philly Ladies
Harold Verwoert (zanger, entertainer. O.a. bekend als presentator van Omroep MAX)
Ester Latama (Allround solo zangeres met zeer breed repertoire)
Shanelle de Lannoy (15 jaar, bekend van The Voice Kids)
Dans- en muziekgroep Masohi (traditionele Molukse muziek en dansgroep uit Dordrecht)

Maandag 14 augustus
Open van 12:00 tot 20:30 uur
The StreetRollers (Indorock band)
Harold Verwoert (zanger, entertainer. O.a. bekend als presentator van Omroep MAX)
Edu Schalk (Allround Indische zanger, entertainer en publiekslieveling uit Dordrecht)
Peduli Seni Indonesia (Dansdemonstraties met dansen van de verschillende eilanden)

Dinsdag 15 augustus:
Open van 12:00 tot 20:30 uur
Untung Bedjo (authentiek, gamelan en kendangan uit Dordrecht)
Ben Heart (zanger-entertainer)
Diana Monoarfa (Indonesische nachtegaal)
Indië herdenking
Aniadi Art (Balinese dansdemonstraties)

Woensdag 16 augustus:
Open van 12:00 tot 19:00 uur
TripleB & Friends (Indorock band uit Dordrecht)
Jimi Bellmartin (The one and only Mr. Soul)
Edu Schalk (omdat we geen genoeg van hem kunnen krijgen)
Sekar Ayu (Authentieke dansen van o.a. Java, Bali en Sumatra)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.