Omstreden Getijtafelbrug geopend met groot feest

21 augustus 2017
Omstreden Getijtafelbrug geopend met groot feest

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag is de Getijtafelbrug van de wijk Plantij naar de Wantijdijk officieel geopend. Wethouder Piet Sleeking was aanwezig voor een toespraak en er waren diverse festiviteiten. Het optreden van Iron man op zijn flyboard baarde opzien. Dit spectakel was kort geleden nog te zien bij het Baggerfestival in Sliedrecht.

Om 15.00 uur was er inloop en een drankje, voor de omwonenden. Daarna volgden optredens van het Shantykoor Ahoy uit Hardinxveld-Giessendam. De Iron man kwam erbij te pas om de brug te openen. Daarnaast waren er varende scheepsmodellen door Modelvereniging Papendrecht, demonstratie en instructie wakeboarden en sup board door de Board Academy.

De aanleg van de Getijtafelbrug heeft veel oponthoud gehad en is omstreden. Omwonenden spanden verschillende rechtzaken aan om de bouw te verhinderen. Ze zijn bang dat het te veel aanloop geeft. Voorzitter van de bewonersvereniging Plan Tij, Carel Polak, is wel blij met het in gebruik nemen van de brug: “We hebben heel lang moeten wachten door allerlei procedures, Bij gemeente, waterschap en Volker Wessels. Er waren discussies over de vormgeving van de brug en er moest een omgevingsvergunning opnieuw opgesteld worden. Uiteindelijk ligt hij er en we zijn er erg blij mee.”

De brug heeft een doorvaarhoogte van 3,5 meter. De meeste boten kunnen er doorheen varen. Bij grote boten moet de brug omhoog. De passanten met een grote boot kunnen de brug zelf bedienen. Een kleine tien bootbezitters krijgen hier nog instructie voor.

Foto's: Wim van de Pol

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.